Štimac: Bez euforije, odradili smo tek 40 posto posla

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac ocijenio je danas da su vatreni u dosadašnjem dijelu kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine u Brazilu obavili 40 posto posla, te da se neće stvarati nikakva euforija.

"Pred nama je još dug put i idemo utakmicu po utakmicu", rekao je Štimac u Splitu, odgovarajući na upit kako gleda na dosadašnji tijek kvalifikacija za World Cup.

Štimac je to izjavio u stanci 33. kongresa Udruženja europskih nogometnih trenera (AEFCA) koji se održava u hotelu Le Merdien Lav, a na kojem je on danas održao predavanje o razvoju hrvatskog nogometa i putu hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za SP 2014.

Štimac je istaknuo da se u nastavku kvalifikacija neće stvarati euforija.

"Nećemo se dati uvući u tenzije koje neki pokušavaju podignuti i uzburkati. Stat ćemo po strani, izvan onog što je politika, a držat ćemo se onog što je nogomet. Gradit ćemo i podizati razinu naše igre. Pripremat ćemo se za svakog protivnika na konkretan način i nastojati zadovoljiti naše navijače - to je jedino naš interes", kazao je Štimac.

Hrvatski izbornik se posljednjih dana našao u središtu pažnje javnosti nakon njegove izjave da će u idućoj utakmici u kvalifikacijama za SP protiv reprezentacije Srbije početne udarce izvesti oslobođeni hrvatski generali Ante Gotovina i Mladen Markač. To je izazvalo oštre kritike medija u Srbiji i predstavnika nogometnog saveza Srbije, a Štimac je preko Facebooka poručio da su njegove riječi izvučene iz konteksta pozvavši na smanjenje tenzija. Štimac je poručio da je mislio na da generali izvedu početni udarac u idućoj prijateljskoj utakmici hrvatske reprezentacije, a ne na utakmicu protiv Srbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter