Stilski adut u plavom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Plava boja bit ce hit u proljetno-ljetnim mjesecima koje željno išcekujemo jer tada nam konacno nece trebati slojevi odjece. Ljepota plave u svim njenim osebujnim tonovima - od one najnježnije plave do svih boja mora ili one najtamnije boje neba - dolazit ce do punog izražaja u toplim danima. Ne zaboravite na plavu ni na sandalama-platformama ili espadrilama, balerinkama, tenisicama. Ali i na torbama raznih dimenzija i oblika. I slatki mali plavi kožni pojas može biti vaš modni adut.

Maksi svijetloplava platnena torba dat ce neki sasvim novi štih vec pomalo dosadnim pješcanim tonovima odjece. A modno ce podici i uobicajenu bijelu kombinaciju. U istu svrhu mogu poslužiti tamnoplave balerinke ili, za one modno hrabrije (i mlade), otkacene borosane.

Plava s bijelom ili smedom je modni klasik. Ali to nipošto ne znaci da je to modno dosadno. Haljina uska u struku i sa širom suknjom od plavog materijala s bijelim tockama podsjeca na ženstvenost 50-ih godina. Dugacka tamnoplava cipkasta suknja i obicna bijela majica kratkih rukava dobar su predstavnik ovog stila.

Proljetno-ljetna moda na svjetlo je dana iz prošlosti izvukla plisiranje. Tanki materijali koji lelujaju dok hodate su kao stvoreni za neku nijansu plave. Bijela cipka ce uz neke hlace isprane plave boje biti manje dramaticna i nosivija. Jedna od mogucnosti je i igranje velikim plavim cvjetovima možda za dodatni sjaj od štrasa. Ne zaboravite na cvijece jer bez cvjetnog motiva ne može proci niti jedna sezona.

Za one koji vole sportski dir tu je kombinezon, naravno u plavoj boji. Usput, zašto ne biste plavu sparili s detaljima u vojnicki zelenoj boji. A plava voli i spoj s trapericama ili, još bolje, s traper suknjama. Ne zaboravite niti na crveno-plave kombinacije koje odmah asociraju na mornarski stil koji je još jedan modni klasik bez kojeg ne možemo.


Podijeli: Facebook Twiter