"Stilske vježbe" u srijedu u INK-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Stilske vježbe", pravi mali kazališni dragulj, u interpretaciji izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić, koje već punih 45 godina čini sam vrh svjetske kazališne produkcije, bit će izvedene večeras u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula.

Predstava koja je bila uvrštena u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdugovječnija na svijetu s istim glumcima, proslavit će u nedjelju, 3. veljače, u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu 45 godina izvođenja. "Stilske vježbe" je 1968. u Teatru ITD postavio redatelj Tomislav Radić po djelu francuskoga književnika, pjesnika i esejista Raymonda Queneaua. Tomislav Radić, uz Tonka Maroevića, potpisuje prijevod i adaptaciju.

Radi se o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću.

Zahvaljujući majstorskim glumačkim kreacijama Lele Margitić i Pere Kvrgića, interes publike za ovom predstavom ne jenjava, te ona dugi niz godina s lakoćom puni dvorane. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter