"Stilske vježbe" ponovo u INK-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najdugovjecnija predstava na svijetu s istom glumackom postavom "Stilske vježbe" Raymonda Queneaua u subotu u 20 sati ponovo gostuje u Istarskom narodnom kazalištu u Puli.

Radi se o produkciji kazališta Planet Art iz Zagreba, ciji prijevod i adaptaciju potpisuju Tonko Maroevic i redatelj predstave Tomislav Radic. U predstavi glavne uloge i dalje igraju Pero Kvrgic i Lela Margitic.

"Stilske vježbe" svojevremeno su poslužile kao predložak Radicu za veoma uspjelu predstavu te su postale fenomen svjetskih razmjera: najdulje su izvodena predstava na svijetu s istom glumackom postavom.

Kvrgic i Margitic ovu su predstavu svojom virtuoznošcu poveli i u svjetsku kazališnu povijest te je najsjajniji predstavnik iznimne kazališne ere, a po kazališnoj i glumackoj kvaliteti vec 44 godine spada u sam vrh svjetske kazališne produkcije.

Rijec je o obicnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumacenju izvrsnih Kvrgica i Margitic na dvadesetak razlicitih nacina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve smijeha i oduševljava glumackom virtuoznošcu.

Zahvaljujuci majstorskim glumackim kreacijama, zanimanje publike za ovu predstavu ne jenjava te dugi niz godina s lakocom puni dvorane.


Podijeli: Facebook Twiter