Stilske avanture TutanKhamon Space Machinea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncertno vatreno krštenje drugog albuma TutanKhamon Space Machinea "Harmology" u podzemlju Rojca prošlo je, mogli bismo bez pretjerivanja reci, i bolje nego što smo ocekivali. Iako su predstavili kompletan novi materijal, dakle svih 12 pjesama, zvucali su prilicno usvirano i samouvjereno. Istina, nešto od toga vec smo culi uživo pa nas ne cudi da je "Cat came back" bila medu najboljim izvedbama na koncertu.

Za odlicnu atmosferu uz bracu Juhas (Vibora i Vjerana), Sašu Cabaravdica, Korada Kramara i Lorisa Quargnala bili su zaslužni i gosti, odnosno gošce - dvije trecine The Barbanettes uz Reu Korani iz GeDoRa te Nadan Isanovic iz Popeyea koji je za bubanj zasjeo kada je Kramar bubanj zamijenio mikrofonom postavši glavni vokal u raskošnoj "New world".

Ova ekipa pocastila nas je i sjajno odabranom obradom "Road to nowhere" Talking Headsa koju su na bisu, vidjelo se, izveli s posebnim guštom.

"Grand tale of epic adventure", prvi singl s albuma, nosi odlicna instrumentalna dionica u drugom dijelu pjesme te se stilski, na koncertu, donekle nastavlja na spomenutu "New world".

TKSM stalno mijenjaju stilove pa malo povuku na alternativu, malo cak i na country, kao u "CSI" gdje do izražaja dolazi Quargnalova truba. Ipak, sve to ostaje u okviru kvalitetnog rocka, brzog brijanja na sentiše.

Drugi dio koncerta bio je u znaku prvog albuma "Electric mallaria", ali necemo nabrajati pjesme vec samo istaknuti eksplozivno plesnu, dugu verziju "Lookin' for my baby" koja je natjerala i zadnje dežurne flegmatike barem na lagano skakutanje, ako vec ne na ples. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter