Stigli su turisti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uskrsni blagdani tradicionalno su oznacili pocetak turisticke sezone u Puli. Prema podacima pulske Turisticke zajednice ovih dana u Puli boravi oko 300 gostiju uglavnom smještenih u hotelu Pula, Galiji, Velom Joži i na Puntiželi.

Vecina ih je subotnje jutro, poput mnogih Puljana, iskoristila za posjet uskrsnoj manifestaciji na tržnici, a obišli su i kulturne znamenitosti Pule, pa ih se tako najviše moglo susresti kod Zlatnih vrata, na Forumu i ispred katedrale.

Brojka o posjetu turista tijekom Uskrsa, vele iz TZ-a, na razini je prošlogodišnje u istom razdoblju pa turisticki djelatnici ne kriju zadovoljstvo što se kriza barem u ovom razdoblju u Puli ne osjeca.

Najviše je grupnih dolazaka, i to turista iz SAD-a i Njemacke, a ima i puno studenata i sportaša. Arenaturist je otvorio hotel Brioni, Verudelu i autokamp Stoju, a otvoren je i Nacionalni park Brijuni za turiste iz Hrvatske, Slovenije i Italije. (N. SOFTIC)



Porec: Šetnja pod oblacima

Iako su cijelog prijepodneva u subotu prijetili kišni oblaci, brojni su se porecki gosti odlucili za šetnju i razgledavanje grada.

O velikom broju turista svjedoci puno gradsko parkiralište te gužve na cestama. Od jutarnjih sati gradom su se kretale grupice, vecinom starijih gostiju, predvodene vodicima koji su posjetiteljima predstavljali porecke znamenitosti.



Na središnjem gradskom trgu cijelog uskrsnog produženog vikenda traje sajam udruge Bio Istra i lokalne turisticke zajednice koja ce u nedjelju gradane i goste pocastiti blagdanskim doruckom.

Iz TZ-a saznajemo da je tijekom Uskrsa planirano više od 20.000 nocenja, odnosno oko 8.000 dolazaka. Vec tradicionalno najbrojniji su gosti iz Italije, Njemacke, Austrije i Slovenije, a primijecen je i povecani broj posjetitelja iz Belgije.

U gradu i okolici otvoreno je 13 hotela i jedan kamp. (J. PRODAN)

Rovinj: Više gostiju nego lani

Unatoc nestabilnom vremenu, u subotu je Rovinj bio pun stranih gostiju koji su Uskrs odlucili provesti u našoj zemlji.

- U subotu je prijavljeno 3,5 tisuce gostiju, a ocekujemo da ce se taj broj sutra popeti na oko 6,5 tisuca. U ova tri dana bit ce ostvareno više od 20 tisuca nocenja, što je cak nešto više nego kani, rekla je direktorica rovinjskog TZ-a Odete Sapac.

Svi hoteli u gradu su otvoreni, osim onoga na otoku Sveta Katarina. Uz goste koji su u Rovinju odlucili provesti uskrsne blagdane mnogo je onih koji borave i u drugi gradovima Istre, a koji su odlucili razgledati rovinjske znamenitosti. To je potvrdila i velika gužva tijekom jutra na kružnom toku na Valdibori, kamo stižu turisticki autobusi. (M. MEDIC)


Podijeli: Facebook Twiter