Stigli Fažanski gušti i delicije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rakovice na salatu, brodet i buzara od slasnog morskog mesa te pašta s rakovicom privukle su u nedjelju Fažanke i Fažance te sve posjetitelje tog ribarskog mjesta. Specijalitete su im nudili fažanski ugostitelji na Trgu Svetog Kuzme i Damjana u sklopu manifestacije Fažanski gušti i delicije.

Osim morskih, nudili su se i mesni obroci odnosno ombolo i kobasice te fritaje, maneštre, pljukanci i fuži. Svatko je birao po svom guštu i dubini džepa jer je za porciju rakovica trebalo izdvojiti 40, a za mesni obrok 20 kuna. Štandovi su bili prigodno ukrašeni motivima nadolazeceg Uskrsa.



I dok su neki svoju porciju odlucili smazati na licu mjesta, velik dio ih je nosio kuci kao idealno rješenje za nedjeljni rucak. Nažalost, oblacno vrijeme nije okupilo onoliko ljudi koliko suncanim vikendom zna pohoditi Fažanu, ali ugostitelji su nam rekli da su svejedno zadovoljni. Na štandovima se svojim menijima predstavilo pet ugostiteljskih objekata, dok su tri nudili hranu po promotivnim cijenama u svojim restoranima.

Nedjeljna manifestacija samo je prva u nizu gastronomskih dogadaja koji ce uslijediti tijekom proljeca i jeseni. Tako vec sljedeci mjesec slijedi gastroponuda pedoci i šparuga, a novost ce biti i biciklijada u sklopu manifestacije.


Podijeli: Facebook Twiter