Stigle nove registracijske pločice za vozila

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Registarske pločice za osobna vozila pojeftinile su, te od početka srpnja nose obaveznu oznaku Europske unije s desne strane. Na snagu je stupio novi Pravilnik o označavanju registarskih oznaka kojim su predviđene samo kozmetičke promjene njihove oznake, što znači da se odustalo od uvođenja slovnih oznaka za svaki od 127 hrvatskih gradova.

Postavljanje novih registracijskih oznaka nije obavezno, pa će se još godinama na našim cestama susretati stare registracije koje neće imati EU oznaku. Nove oznake biti će jeftinije od dosadašnjih i koštat će 65 kuna (do sada je cijena bila 76 kuna), dok će za unaprijed zadanu brojčanu i slovnu oznaku vozači plaćati 278 kuna, dosadašnjih 378 kuna. Registracijske tablice po narudžbi pojeftiniti će na 2.020 kuna, umjesto dosadašnjih 6.720 kuna.

Stupanjem na snagu odredbi novog pravilnika postalo je izvjesno da će bez svojih registracijskih pločica ostati i istarski gradovi Poreč, Pazin, Rovinj, Vodnjan, Novigrad, Labin, Umag, Buje i Buzet, koji su ih prema prvobitnim najavama, uz Pulu, trebali dobiti. (D. G.)


Podijeli: Facebook Twiter