Stigla struja, radionice pocinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon šestomjesecnog perioda u mraku, sjedište porecke udruge mladih Urbana subkulturna baza (USB) u starom remontu ponovno raspolaže elektricnom energijom pa njihovi clanovi ovih dana rade na uredivanju prostora i pripremi novih zimskih radionica, doznajemo od koordinatora programa udruge Gordana Gregurovica. Privremeno sjedište USB-ovaca vec se nekoliko godina nalazi na privatnoj parceli u starom remontu, gdje im je troškove struje placala porecka tvrtka TIM 90. Medutim, od pocetka godine TIM 90 više nije mogao placati racune USB-u, a i bilo je logicno obratili se Gradu Porecu. Tu je procedura odobravanja novca i podmirenje duga za struju potrajala – zeleno svjetlo je stiglo prije nekoliko dana.

"Nakon što nam je Grad javio da su sredstva za placanje racuna osigurana, bio sam u Elektroistri, s kojom smo potpisali ugovor i sada racun za struju dolazi na našu adresu. Tijekom ovih ljetnih mjeseci snalazili smo se kako smo znali, povremeno su nam struju posudivali susjedi", kaže Gregurevic. Da je placanje racuna odobreno potvrdio nam je i gradonacelnik Edi Štifanic. "USB ima ugovor o korištenju prostora s vlasnikom prostora, a ugovor o korištenju elektricne energije s Elektroistrom. U proracunu smo osigurali oko cetiri tisuce kuna, sredstava koja ce služiti za podmirenje troškova udruge do kraja godine", rekao nam je gradonacelnik.

USB-ovci ovih dana vrše upise u glazbeno-scenske radionice. Mladici i djevojke stariji od petnaest godina mogu odabrati neku od radionica modernog plesa, breakdancea, pjevanja ili kazališta. Prijaviti se može telefonski kod voditelja udruge ili putem web adrese [email protected].


Podijeli: Facebook Twiter