Stigla pomoć izgorjeloj farmi krava u Čepiću

Stigla slama iz Belja
Stigla slama iz Belja

Dva šlepera krmiva - slame i djeteline donirala je danas tvrtka Belje poduzeću Bio Adria iz Čepića, najvećoj istarskoj farmi krava čije je skladište stočne hrane izgorjelo u požaru u noći s ponedjeljka na utorak.

Takav je vid pomoći velikog proizvođača najavio ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina nakon što je jučer obišao požarište obećavši maksimalnu pomoć države ne bi li tvrtka - čiji je zahtjev da joj se interventno odobri nekoliko stotina tona žitarica proslijeđen ravnateljstvu državnih robnih zaliha - nastavila normalno poslovati.

Od proizvođača mlijeka iz Letaja Đanija Fajmana doznali smo da su mnogi istarski poljoprivrednici, njih 15-ak, već donirali stočnu hranu "Bio Adriji".

Direktor i suvlasnik Bio Adrije Vladimir Licul otkrio nam je da mu je tri šlepera krmiva osigurao i kolega Željko Mihelić koji drži farmu u Fužinama, a direktor umaškog Istra-auta Branko Lukšić ponudio je besplatan prijevoz.

- Ljudi su mi dali ruku da krave prežive - hvala im. Uspjet ćemo kako-tako spasiti gladna goveda. Nabavit ćemo hranu, samo je pitanje po kojoj cijeni jer je porasla uslijed nestašice, rekao nam je Licul koji se ne miče s farme, baš kao ni vatrogasci jer ogromne količine sijena, djeteline i žitarica još dogorijevaju u objektu velikom gotovo tri tisuće kvadratna metra koji nije bio osiguran.

Licul nam se, unatoč svom jadu i višemilijunskoj šteti koja ga je snašla, veselo pohvalio s netom pristiglim faksom, u kojem mu tvrtka obitelji Ivančić "Agro-farmer" iz Sesveta Ludbreških pruža moralnu podršku te nudi pomoć - višak ovogodišnjeg uroda od 150 rolo bala slame. (Napisao i snimio I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter