Stigla nova knjiga Nicka Cavea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Paralelno s londonskim pocetkom prodaje knjige Nicka Cavea "Smrt Bunnyja Munroa", u cetvrtak je krenula i hrvatska distribucija novog romana australskog glazbenika.

Hrvatski izdavac novog spisateljskog pothvata Nicka Cavea je Šareni ducan koji je uspio na vrijeme osigurati rokerov rukopis i prevesti da ga do pocetka londonske distribucije izvornog engleskog izdanja, što je hvalevrijedan trud koprivnickog nakladnika.



S pocetkom prodaje hrvatskog izdanja romana "Smrt Bunnyja Munroa" krenula je i glasina da bi u sklopu promocije svoje knjige Nick Cave trebao posjetiti Hrvatsku pa cak i Rijeku.

Premda urednik izdanja Krunoslav Jajetic potvrduje da je prevoditelj romana "Smrt Bunnyja Munroa" Denis Pericic u goste pozvao australskog glazbenika, naglašava da je mala mogucnost da Cave doista posjeti Hrvatsku.

– Nick Cave je pozvan u Hrvatsku, no mi još uvijek nismo primili njegovog odgovor. Premda bi nam naravno bilo drago da nam dode u goste, ne vjerujem da ce se naša želja obistiniti. Ipak je njemu puno važnija skorašnja americka promocija, objašnjava Krunoslav Jajetic koji posve odbacuje mogucnost da bi slavni glazbenik uskoro trebao posjetiti Rijeku.

"Smrt Bunnyja Munroa" je, objašnjavaju u Šarenom ducanu, Caveova prica o trgovcu kozmetickim proizvodima, svojevrsnom "bludnom sinu" opsjednutom nebrojenim seksualnim i drugim zastranjenjima, o njegovom alegorijskom "putovanju na kraj noci" u potrazi za vlastitom dušom i fantazmagoricnoj transformaciji iz razvratnog ševca preko promucurnog trgovca u "živog" mrtvaca.

Na web stranici Šarenog ducana moguce je procitati prvo poglavlje knjige.


Podijeli: Facebook Twiter