Stigao je "Kuntenat"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Album "Kuntenat" grupe Sakramenski ugledao je svjetlo dana pod etiketom izdavacke kuce Aquarius Records, a cinjenica da su se Zagrepcani oduševili glazbom i medulinskim dijalektom koji je osnovica našeg izricaja, govori sama za sebe, izjavio je na konferenciji za novinare Kristijan Siladic, pjevac grupe Sakramenski.

Kombinacija mekšeg pop izricaja i medulinskog dijalekta baza su ovog albuma prvijenca na kojem se nalazi 12 skladbi. Za singl prvijenac "Kuntenat" snimljen je i videouradak koji se vec prikazuje na brojnim TV postajama. Produkciju albuma potpisuje Masoni Production Team, miksanje i mastering napravljeni su u Metro studiju u Ljubljani, dok su za miksanje bili zaduženi Iztok Cerne, Edi Cukeric i Ivo Lorencin. Dizajn omota i ilustracije potpisuje pulski dizajner i redatelj Mauricio Ferlin.

"Koncerte cemo poceti održavati najvjerojatnije na proljece ili ljeto kada se neke više sile poslože", rekao je Siladic, koji nam je nedavno izjavio da uz tri clana, odnosno Nenada Radoševica i Christiana Žufica, glazbu Sakramenskog tvori još desetak pulskih glazbenika koje se može vidjeti u nedavno snimljenom videouratku "Božic".

U njemu su medu ostalima sudjelovali Alen Vitasovic, Tamara Obrovac, Gabrijela iz grupe Nola, Mor Roll, Loris Quargnal, Franko i Bruno Krajcar, Nenad Mirt, Leon Brenko, Mauro Giorgij te djecji zborovi Zaro i Mendula. Spot je snimljen na raznim medulinskim lokacijama, a kako sami vole istaknuti - iz Medulina se za potrebe snimanja spota ne namjeravaju mrdnuti. Termin službene promocije albuma još nije utvrden, ali zasigurno ce se dogoditi u dogledno vrijeme, rekao je Siladic.


Podijeli: Facebook Twiter