Štifaniceva žena oprala 800.000 kn od droge

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gordana Štifanic (35) iz Pule, supruga Puljanina Milana Štifanica (40) kojem bi u ponedjeljak u Rijeci trebalo zapoceti sudenje za krijumcarenje kokaina, prijavljena je Opcinskom državnom odvjetništvu u Puli za kazneno djelo pranja novca, tocnije 800 tisuca kuna.

Pulska policija sumnjici Štifanicevu suprugu da je novac koji potjece od njegovog posla s kokainom oprala u periodu izmedu prosinca 2000. i kolovoza 2007. godine.

Gordana Ostovic iz OKC-a PU istarske izvjestila je da je policija financijskim izvidima utvrdila da je Gordana Štifanic radi prikrivanja stvarnog izvora protupravno stecenog novca raspolagala dijelom tih sredstava u iznosu od oko 800 tisuca kuna te je sklapanjem pravnih poslova stjecala imovinu, cime je pocinila kazneno djelo pranja novca.

Policijski službenici tragali su naime za novcem i nezakonito stecenom imovinom jer se ona, buduci da je stecena kaznenim djelom, treba oduzeti. Suprug Gordane Štifanic je optužen da je od 2000. do 2007. godine zajedno s Rijecaninom Stjepanom Prnjatom iz Kolumbije u Evropu prokrijumcario oko 200 kilograma kokaina pri cemu su zaradili svaki po 7 milijuna eura.

Milan Štifanic je od studenog 2007. godine pritvoren u Rijeci zajedno s Puljaninom Daliborom Šilicem (28) te je njegova imovina kao i ona Stjepana Prnjata, ali i clanova Prnjatove obitelji trebala biti blokirana. No, dok se u javnosti vrlo konkretno govorilo o blokadi Prnjatove jahte, vile i podebljih bankovnih racuna o detaljima blokirane imovine Milana Štifanica nije se znalo ništa. (S. PERŠIC, M. KOŠTA, M, SARDELIN)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U SUBOTU U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter