Štifanić uhićen na temelju Interpolove tjeralice

Milan Štifanić (Arhiva)
Milan Štifanić (Arhiva)

Milan Štifanić (42) iz Pule uhićen je na temelju tjeralice riječkog Županijskog suda u Nizozemskoj 23. veljače te će ostati pritvoren do dana izručenja Hrvatskoj, potvrđeno nam je iz pouzdanih izvora. Nagađanja da je pao u Nizozemskoj zbog nekih drugih kaznenih djela nisu točna, a ovo nam je u razgovoru potvrdila Milanova majka.

Kontakt sa sinom nije imala od uhićenja tako da ne zna što se točno s njim događa. Kaže da je jako bolesna i da je spekulacije o Milanovim navodnim rabotama ubijaju jer, po njezinom mišljenju, nisu ni blizu istini.

- Svi pišu da je možda nešto napravio u Nizozemskoj, ali to nije istina. Nemam više ni snage ni volje za išta i bolesna sam, sve me to ubija. Sklonio se u Nizozemsku da ne odleži za ono za što nije kriv. Sa sinom se nisam čula od uhićenja, a isto tako nemamo informacije od njegove djevojke, ako ona uopće nešto zna.

Sa sigurnošću mogu reći da su napisi u medijima o njemu naklapanja i prenapuhani. Njegov sin se pita, zato jer sada već razumije sve što se dešava, zašto njegovog oca love, a pedofile ne, kaže nam u suzama Milanova majka.

Presudu riječkog suda kojom je njihov sin Milan osuđen na pet i pol godina zatvora otac i majka smatraju nepravednom. "Valjda je tako trebalo biti, odnosno trebalo je Milana osuditi", kazao nam je njegov otac te dodao da su i on i supruga umorni od razgovora s novinarima, a pogotovo od blaćenja po novinama.

- U Rijeci na sudu nije dokazana cijela ona pompa koju su najavljivali pa je na kraju prošlo kako je prošlo. Tu ste sada došli slušati našu bol i patnju i na kraju opet ćete nas po ne znam koji put blatiti u novinama, kazao nam je Milanov otac.

Rekli su nam da ne namjeravaju otputovati u Nizozemsku, a ne znaju ni ima li Milan odvjetnika.

Podsjetimo da je Štifanić u riječkom pritvoru proveo tri i pol godine, a nakon presude lani u travnju je po sili zakona pušten, nakon čega je nestao iz Hrvatske. Osuđen je zbog preprodaje droge, a optužnica je s lakoćom srušena. Iako mu je u stanu u Puli zaplijenjeno oko pola milijuna kuna, optužbe da je prao novac zarađen od droge su također pale u vodu te mu ništa nije oduzeto. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter