Štifanić spuštanjem po akvaganu otvorio Aquacolors

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Po kišovitom vremenu u petak je kršten drugi vodeni park u Istri - Aquacolors u Poreču. Svečanim rezanjem vrpce otvorena je tako nova turistička atrakcija na Poluotoku uz spuštanje porečkog gradonačelnika Edija Štifanića po jednom od akvagana. Bilo je to pravo iznenađenje za sve uzvanike na svečanom otvorenju na koje su bili pozvani brojni uzvanici iz Poreča i okolice, ali i istarski župan Valter Flego te ministar turizma Darko Lorencin. Također, češki je investitor najavljivao i dolazak predsjednice države, međutim ona nije uspjela doći.

Ipak, sve je uzvanike bez obzira na kišovito vrijeme itekako je oraspoložilo vodeno spuštanje porečkog gradonačelnika niz akvagan.  Nakon spuštanja Štifanić se pohvalio novinarima kako mu nije hladno, ali da mu je definitivno srce proradilo.

U ovu je atrakciju češki investitor,  industrijalac i vlasnik 15-ak tvornica František Studenka uložio čak 200 milijuna kuna.

- Kad sam prije tri godine stigao prvi put u Poreč, na ovom su mjestu bili su šuma i pašnjak. U tom trenutku možda samo ja imao viziju budućeg akvaparka, što me ne čudi jer je u to vrijeme Grad Poreč već imao negativnog iskustva s gradnjom vodenog parka koji je ostao samo mrtvo slovo na papiru. Nije sve bilo jednostavno, ali to je za velike projekte uobičajeno. Ponekad sam se osjećao kao planinar  koji se penje planinom punom papira visokom kao Mount Everest. Moj kolega Jaroslav Krucky, direktor parka, u tom je planinarskom pohodu izgubio kosu, a ja sam posijedio. Naši pratioci na tom putu morali su nekoliko puta požuriti za nama s novim dozama kisika. Ipak, uspjeli smo stići na vrh, iako smo iz moje točke gledišta još uvijek na polaznoj postaji, kazao je vlasnik parka.

Krucky je pak istaknuo kako se u parku nalazi 17 šarenih i veselih atrakcija, od kojih su 12 vodeni tobogani te bazeni za velike i male te brojni drugi sadržaji.

- Vjerujem da će u našem akvaparku puno zabave pronaći turisti,  ali i domaći ljudi i njihova djeca. Također, vjerujem da će Poreč i Istra dobiti puno zahvaljujući našoj investiciji koja je  otvorila stotinjak novih radnih mjesta, kazao je direktor novog istarskog vodenog parka.

Štifanić, Lorencin i Flego istaknuli su tom prigodom kako je ovakva investicija veliki doprinos za porečki, istarski pa i hrvatski turizam. (Barbara BAN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE
 


Podijeli: Facebook Twiter