Štifanic prebacen u zatvorsku bolnicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zatvorenik pulskog zatvora Milan Štifanic šesnaesti dan štrajka gladu jer mu nisu dopušteni posjeti njegove izvanbracne supruge. Potvrdila nam je to njegova opunomocenica tijekom izvršavanja zatvorske kazne odvjetnica Marija Budimir, koja je dodala da su mu onemoguceni i telefonski kontakti s njom.

Glavni optuženik u aferi s krijumcarenjem i preprodajom 144 kilograma kokaina u Istri, koji je u pritvoru rijeckog zatvora proveo maksimalne tri i pol godine, po isteku tog pritvora 30. travnja ove godine prebacen je iz rijeckog u pulski zatvor na izdržavanje cetveromjesecne kazne koja mu je izrecena presudom pulskog Opcinskog suda.

Po rijecima odvjetnice Budimir, Štifanica se namjerno šikanira i diskriminira jer je svim ostalim zatvorenicima u identicnim slucajevima odobren posjet njihovih izvanbracnih supruga. Štifanic i njegova odvjetnica zbog toga su se potužili upravitelju pulskog zatvora, predsjedniku pulskog Županijskog suda, sucu izvršenja kazne, Vrhovnom sudu, Ministarstvu pravosuda, ali i Amnesty Internationalu Hrvatske.

- Njegova je izvanbracna supruga dva puta odlazila u pulski Centar za socijalnu skrb, gdje joj je receno da pulski zatvor još nije zatražio dostavu izvješca o njihovoj izvanbracnoj zajednici. Nitko nije odgovorio na naše pritužbe. Jedino što je do sada ucinjeno jest da je Štifanic danas (utorak, op. a.) ekspresno prebacen u zatvorsku bolnicu u Zagrebu, rekla je Budimir.

Inace, Milan Štifanic je još uvijek formalno u braku s Gordanom Štifanic, no kako kaže odvjetnica Budimir, njih dvoje ne žive zajedno vec osam godina. Za napomenuti je da je upravo formalna supruga Gordana na sudenju Štifanicu u Rijeci iskoristila blagodat nesvjedocenja. (Srecko PERŠIC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter