Štifanić: Koalicija s HSU-om jamči stabilnost

Predsjednici podružnica IDS-a i HSU-a i gradonačelnik Edi Štifanić (J. PREKALJ)
Predsjednici podružnica IDS-a i HSU-a i gradonačelnik Edi Štifanić (J. PREKALJ)

Nakon izborne pobjede prošle nedjelje IDS i HSU sklapaju sporazum o postizbornoj suradnji da bi imali većinu u Vijeću koja našim građanima jamči stabilnost i sigurnost, rekao je aktualni gradonačelnik Poreča Edi Štifanić i IDS-ov kandidat za tu funkciju u drugom krugu izbora na današnjoj konferenciji za novinare. Dodao je da suradnja između porečkih podružnica ovih dviju stranaka traje već osam godina te su se našli oko programa zajedničkih jednoj i drugoj stranci, prvenstveno oko pitanja socijale i zdravstva.

Sporazum o suradnji potpisali su predsjednici podružnica IDS-a i HSU-a Eđidio Kodan i Mario Ritoša. Dosadašnji predsjednik porečkog HSU-a i gradski vijećnik Antun Tonči Tomičić rekao je da su jednoglasno dali podršku gradonačelniku i IDS-u, ostvarili sve programe i planove te nastavljaju u istom smjeru da se i dalje ostvaruje njihov program rada koji je i dio programa IDS-a.

Štifanić je podsjetio na projekte koje je Grad napravio za građane treće životne dobi, od kapitalnih projekata poput Doma za starije i nemoćne, rekonstrukcije bivše Galije u klub umirovljenika do programa iz socijale, dodataka svakom umirovljeniku čiji su prihodi manji od 1.600 kuna te programa Gerontološkog centra, poput rekreacije za starije, koji će se nastaviti i dalje.

Na konferenciji su prisustvovali i Sandra Čakić Kuhar s liste IDS-a za Gradsko vijeće, dosadašnja gradska vijećnica i stručna suradnica u Domu za starije i nemoćne, dogradonačelnica iz redova talijanske nacionalne zajednice Nadia Štifanić Dobrilović, kandidat za dogradonačelnika Loris Peršurić te Nataša Basanić Čuš, kandidatkinja za dogradonačelnicu, koja je i do sada bila zadužena i vodila brigu o građanima treće životne dobi.

Dodala je da je ova gradska vlast primijenila uravnotežen razvoj socijalnih programa te rekla da često u javnosti nije bilo vidljivo koliko su se umirovljenici zalagali za razvoj bitnih projekata.(V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter