Štifanić: Dogodine početak gradnje javnih golf terena

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Porečka gradska vlast je pokrenula proceduru izrade projektne dokumentacije prvog javnog golf igrališta u Istri, što znači bez vila i apartmana, koji bi se smjestio na 70 hektara uzmorskog zemljišta između porečke Plave i Zelene lagune, uz uvalu Molindrio.

Projekt je težak između četiri i pet milijuna eura, a predviđa izgradnju golf igrališta s 18 rupa te golferskom i servisnom kućom bez smještajnih kapaciteta. Ponovljena javna rasprava urbanističkog plana uređenja golf igrališta te studije utjecaja na okoliš održana je krajem 2013. godine bez većeg interesa javnosti.

U to je vrijeme porečki gradonačelnik Edi Štifanić najavio kako očekuje da će se golf igralište sagraditi još u ovom, četverogodišnjem mandatu koji je trenutno negdje na pola puta. Lanjskog srpnja porečki su vijećnici iste dokumente amenovali s oporbenim protivljenjem (deset glasova za, pet protiv i jedan suzdržan). Budući da se najavljivalo kako će se izrada projektne dokumentacije financirati sredstvima državnog Fonda za razvoj turizma zanimalo nas gdje se stiglo s time.

- Golf igralište Plava i Zelena laguna kandidirano je za sredstva Fonda za razvoj turizma 2013. godine, te je program predstavljen Ministarstvu turizma koje ga je i podržalo. Međutim, početkom 2014. godine kandidatura je, u dogovoru s Ministarstvom turizma, preusmjerena na programe uređenja gradskih plaža, koji su uspješno i realizirani u ljeto lani.

Program ćemo nanovo kandidirati prema Ministarstvu turizma te je za tu svrhu u ovogodišnjem proračunu planirano milijun kuna pri čemu 800 tisuća kuna očekuju od države, a po sto tisuća od Istarske županije i samog Grada. Samim time ni lokacijska dozvola još nije u postupku ishođenja, budući da je za ovu godinu planirana izrada projektne dokumentacije za golf igralište, klupsku kuću i servisnu kuću, kao osnovnog preduvjeta za pokretanje postupka izdavanja dozvola, ističe Štifanić. (Anđelo DAGOSTIN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 

 


Podijeli: Facebook Twiter