Štićenicima Doma za djecu donirane police osiguranja


U zgradi Croatie danas je održana svečanost na kojoj su dodijeljene police životnog osiguranja za 11 djece Doma za djecu Pula. Ovaj hvalevrijedan projekt provodi Zaklada "Vaša pošta" uz partnerstvo i donaciju Croatia osiguranja i brojnih donatora da bi djeci smještenoj u ustanovama za djecu bez roditeljske skrbi pomogli da nakon završetka školovanja i navršene 18., odnosno 21. godine života, kada napuštaju okrilje Doma, lakše započnu samostalan život.

Ove je godine, kako smo doznali od predsjednika Uprave Croatia osiguranja Sanela Volarića, police životnog osiguranja dobilo ukupno 13 djece, odnosno 11 iz pulskog Doma i dvoje iz Slavonskog Broda. Kako je navela upraviteljica Zaklade Senka Klarić ovo je drugi put da su u Puli. I lani je Zaklada police životnog osiguranja darovala za 11 štićenika pulskoga Doma, a ukupna vrijednost dosad ugovorenih polica iznosi više od milijun kuna.

U projekt su se uključili i brojni donatori pa su tako police štićenicima darivali Općina Tar Vabriga, Istarska županija, Laguna Novigrad, Grad Umag, Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Pula, Dragan Jarni, Zaklada "Vaša pošta" i Croatia osiguranje.

Na donaciji se svima u ime štićenika zahvalila ravnateljica pulskog Doma Davorka Belošević riječima da će one djeci sigurno pomoći kada krenu u samostalan život.

Inače, Hrvatska pošta kroz Zakladu pomaže djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi koja žive izvan svojih obitelji unutar 14 domova u cijeloj Hrvatskoj. Zaklada je uspostavljena iz spoznaje da početak samostalnog života, nažalost, predstavlja period kojega se djeca iz ovakvih institucija najviše pribojavaju. Dosad je police dobilo više od 250 djece. Svečanost uručenja jučer su začinile male folklorašice Osnovne škole Fažana, dok su štićenici doma odigrali kratki igrokaz o Ruži Petrović. Donaciji je prisustvovao i Mateo  Beusan, kako je navedeno "dobri duh zaklade". (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter