Steve Porter dvaput na bis

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Luke Fair i Steve Porter, dva vodeca DJ-a na globalnoj sceni elektronske glazbe, nastupili su na subotnjem Labinmusic festivalu. Bio je to prvi njihov izlazak pred hrvatsku publiku nakon tri godine, a fanovi, koji su dohrlili iz svih krajeva Lijepe naše, nisu bili ništa manje oduševljeni nego prethodnih godina.

Porter je dvaput pozivan na bis, a isto bi se dogodilo i Fairu, no on je nastupio prvi, a osim toga je, na radost okupljenih, nešto i produžio svoj nastup.

U uvodnom dijelu koncerta nastupile su labinske snage u usponu Nin-o-Rex i Andrej & Dropi, a After Party na Dubrovi vodio je Mark Ash, jedan od najboljih hrvatskih DJ-eva.

Kanadanin Fair istice se vjernošcu klasicnim huose korijenima i svom groovy huose stilu te progresivnom elektro zvuku. Kao pravi "konzervativac" ništa ne prepušta slucaju, nego s posebnom pažnjom i preciznošcu satima glazbu prilagodava sebi, a publika tu njegovu odanost DJ pultu nagraduje nestrpljivošcu za svaki njegov sljedeci uradak.

Amerikanac Porter eklekticno fuzionira funky house ritmove u mješavinu neobicnih preokreta zacinjenih vlastitim re-editima i miksevima. Vec se debitantskim albumom iz 2005. godine nametnuo kao talent neponovljivog stila i jedan od najboljih americkih DJ-a. (R. S.)


Podijeli: Facebook Twiter