Steve Murphy i DJ Octopus predvode 2. Slurp

Steve Murphy
Steve Murphy

Nakon što je prije deset dana na prvom od četiri ovosezonska izdanja Slurp Festivala na pulskoj tvrđavi Punta Christo nastupio britanski techno producent Dax J, uz podršku domaćih snaga Disrupted Project, XXL-a, Innace i Garsa, novo festivalsko izdanje u subotu 11. srpnja na istoj lokaciji predvodit će talijanski DJ-evi i producenti Steve Murphy i DJ Octopus.

Techno i new wave

Steve Murphy kombinira electro i house, techno i new wave, acid i pop, dok DJ Octopus u svojim DJ setovima zastupa Chicago House, Detroit Techno, new wave i synth pop, koristeći UK base favorite.

Zajedno s Die Roh, Steve je producirao album The Chasm i EP Windy City te solo 10" Planet Earth, a ove su ploče brzo rasprodan i potvrđene kod ljubitelja klasičnog Warehouse zvuka. Prije tri godine pokrenuo je Riviera projekt i osnovao Muscle Records zajedno s Lucretiom, DJ Octopusom, Madi Greinom i Chevelom. Etiketa je platforma za širenje takozvanog 'the sound of Brenta' zvuka: sirov, prljav, spoj housea i techna pogonjen mašinama.

DJ Octopus čini polovicu Die Roha, suosnivač je Muscle Recordsa, pobornik ploča i ljubitelj Akai semplera. Izdanak Brenta studia, kreativnog okupljališta na kojem energija dolazi iz predgrađa i gdje je produkcija zasnovana na hardwareu i duboko ukorijenjena u improvizaciji.

Drugo izdanje Slurpa na dva flora pojačat će nekoliko kvalitetnih domaćih DJ-eva i producenata, među njima i Jan Kinčl Zero koji svoje zanimanje prema technu iskazuje još kao 14- godišnjak, da bi godinu stariji imao svoj prvi gig u klubu Crossroad u Malinskoj. Bio je stalni rezident kluba Boogaloo i nastupio u raznim klubovima u Hrvatskoj i diljem regije. Vlastitu izdavačku kuću Bondage osniva 2007., a od 2011. je urednik i voditelj sve popularnije radioemisije Zero Show na zagrebačkom internet Radiju 808.

Puljanin Borut Cvajner, DJ i istinski kolekcionar vinila, više od 15 godina je aktivno u glazbi, a nisu mu strane avanture otkrivanja novog zvuka. Dobar je dio života proveo u Italiji, gdje je 2002. na natjecanju u Padovi osvojio titulu najboljeg novog DJ-a. Zatim je otkrio Berlin koji postaje centar njegovog hodočašća i esencijalno odredište svake godine. Trenutno živi u Hrvatskoj, gdje je bitka zadržati slobodu glazbenog izraza i ostati dosljedan sebi. U rodnoj Puli, organizira Ame večeri, koje kombiniraju elektronsku glazbu s vizualnim umjetnostima. Prošle je godine s dvojicom bliskih prijatelja osnovao strogo vinilnu etiketu Vakum, ali i utvrdio poziciju nastupima na regionalnoj sceni, te u legendarnom berlinskom klubu Tresor. Ove mu se godine rad nastavlja nadolazećim Vakum izdanjima, te bukiranim nastupima po domovini i Europi.

Zanimljivi izvođači

Evan je 'ovisnik' o elektronskoj glazbi još od rane mladosti. Svoje mjesto pronašao je u technu kada se susreo s kompilacijama i albumima izdavačke kuće Tresor. Uskoro je uslijedila i nabava prvih gramofona i ploča, a samim time i nastupa.

I ovaj će put nastupiti Disrupted Project (Alen Špionjak) koji je prisutan na sceni već desetak godina, što kroz produkciju, što kroz live nastupe, donoseći varijacije prljavih dub techno chordova, reverb padova i one shot vokala sve do acid bass linija, berlinskog atmosa i electra.

Marko Grabar (Marc Grabber) poznat je kao jedan od organizatora MTV Valkana Beach Festivala, brojnih partija u Fort Bourguignonu u Puli te u raznim klubovima u Hrvatskoj i Sloveniji. Surađivao je s imenima kao što su Circulation, Pete Gooding, Chris Coco, Haris Custovich, Partito Jesus Comunista (Dobrilla). Dj-irao je i na otvaranjima Deep Dish i Global Underground partija.

Grabber uz deep/techouse također proizvodi različite glazbene stilove sa svojim projektima kao što su Dalmatinski Dub (Tomec & Grabber), Golem, Manouche, Ufoslavians... Njegovo najnovije izdanje je na labelu Family Grooves Records - suradnja s legendarnim britanskim pjevačem Pete Fijom (Tiger Stripes, Adorable...)

Uz nabrojene, za deset dana na Punta Christo nastupit će i Boris Bjelica odnosno DJ Bebetto. Svojedobno je svirao synth i bubnjeve u više pulskih punk-rock bendova (Die Blauen Reiters, Art Nouveaux, The Washingtones, GUW, Gola Jaja, Holiday Out...), a od 1999. godine setovi su mu sastavljeni od house-based elektronske glazbe. Njegovi su setovi kombinacija house + techouse elektronske muzike.

Na predstojeće drugo izdanje Slurpa dolazi i Armando Ota, jedan od začetnika progressive-trance scene u Sloveniji, a nastupit će i Puljanin Samir Kamber aka DJ Rich, kojeg krasi raznolikost i sposobnost improvizacije, držeći se uglavnom techouse beatova.

Treće i četvrto festivalsko izdanje Slurpa održat će se na tvrđavi Punta Christo 8. kolovoza i 26. rujna. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter