Steve Jobs u tri scene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oskarovac Aaron Sorkin otkrio je planove o nesvakidašnjem pristupu scenariju filma o osnivaču Applea Steveu Jobsu. Film bi se naime trebao sastojati od tri scene koje će pratiti zbivanja u backstageu tijekom tri najbitnija događaja u povijesti Applea - promociju Macintosh kompjutora, predstavljanje Next Computera i promociju prvog iPoda.

- Čitav će se film sastojati od samo tri polusatne scene koje će se odvijati u realnom vremenu. Nadam se da me studio neće ubiti zbog toga, objasnio je Sorkin. Osnivač Applea preminuo je početkom listopada prošle godine, a samo dva dana kasnije objavljeno je da je Sony Pictures za milijunski iznos kupio prava na ekranizaciju njegove tada još neobjavljene biografije.

Budući da je već napisao Oscarom nagrađeni scenarij za "Društvenu mrežu" o osnivaču Facebooka Marku Zuckerbergu, Sorkin se činio kao logičan izbor za autora scenarija filma o Jobsu. No, umjesto da radnju filma oblikuje po knjizi Waltera Isaacsona, autor poznate serije "Zapadno krilo", scenarij stvara na temelju vlastitih istraživanja. Njegov se pristup radikalno razlikuje od biografije koju je kupio Sony, a koja se više temelji na cjelokupnom opisu Jobsova života.

Sorkinovom idejom međutim nisu svi oduševljeni. Neki su Jobsovi sljedbenici tako izrazili zabrinutost da će film ostati bez dijela koji govori o njegovom rivalstvu s Billom Gatesom.

Za razliku od Sonyjeva projekta, neautorizirana Jobsova biografija s Ashtonom Kuchterom u glavnoj ulozi ponudit će klasičnu interpretaciju njegova života. (I. KOCIJAN)


Podijeli: Facebook Twiter