Steve Gadd, najcjenjeniji svjetski bubnjar, dolazi u Grožnjan

Steve Gadd
Steve Gadd

Glavni predavač ovogodišnjeg Croatia drum campa, međunarodnog bubnjarskog seminara u Grožnjanu koju već 10. godinu organizira Petar Ćurić uz pomoć Hrvatske glazbene mladeži, je jedan od najvećih, neki kažu i najveći i najcjenjeniji, bubnjar Steve Gadd.

Gadd je ikona najkvalitetnije popularne glazbe i jazza, svirao je s Ericom Claptonom, Paulom Simonom, Georgeom Bensonom, Paulom McCartneyjem, Jamesom Taylorom, Jamesom Brownom, Bee Gees… Popeo se u vrh pop glazbe, ali i u sam vrh najkvalitetnijeg jazza svirajući s Chickom Coreaom, Alom Jarreauom, Al Di Meolom, grupom Steely Dan i drugima.

Ne čudi zato da su radionice odavno rasprodane ali Gadd se možda, ako odluči, pojavi kao iznenađenje na završnom koncertu polaznika na Balwan Cityju koji je na rasporedu 10. kolovoza u 21 sat.

Gadd će biti glavni gost na ovogodišnjem bubnjarskom kampu u kojem će još s polaznicima raditi John Riley, Claus Hessler, Horacio "El Negro" Hernandez, Pete Lockett i Ćurić a koji će se održavati od 1. do 10. kolovoza. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter