Šteta na dvorani oko 5 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šteta koju su vodene bujice nanijele novoj novigradskoj sportskoj dvorani iznosit ce oko pet milijuna kuna, prema prvim procjenama, doznajemo od gradonacelnika Antea Milosa.

- U najvecem se dijelu šteta odnosi na potpuno uništen parket s podnom izolacijom i elektricne instalacije. Konstrukcija objekta nije dovedena u pitanje, a velik dio opreme i sportskih rekvizita, nakon pranja i sušenja, bit ce moguce ponovno koristiti, istaknuo je Milos. Precizni obim oštecenja dvorane vrijedne 40 milijuna kuna bit ce poznat nakon što nadzorni inženjeri i izvodaci radova završe procjenu.



- Drenaža ispod objekta funkcionira. U cetvrtak je voda, koja se još uvijek skupljala s okolnih podrucja, privremeno ispumpavana pumpom Istarskog vodovoda, dok su do kraja dana trebale biti osposobljene dvije od cetiri pumpe s agregatima koje pripadaju dvorani, kazao je Milos. Kako je istaknuo, drenaža je dio uvedenog sustava zaštite dvorane od vodenih tokova, s upojnim bunarima i pumpama koji je bio predviden za dvostruko vece opterecenje od dotad izmjerenih vrijednosti, no nedavna ih je poplava premašila.

Buduci da su najavljene nove kiše, iako manjeg obima nego prošlog vikenda, u cetvrtak su se spremali na slivnom prostoru prema dvorani podignuti privremene brane i zemljane nasipe za usmjeravanje eventualnih vodenih tokova oko objekta. Djelatnici gradevinskih tvrtki i obrta, zajedno s volonterima koji se spontano pridružuju i kojih je u cetvrtak dvoranom prošlo sedamdesetak, u meduvremenu nastavljaju rašcišcavati podrucje. Suncano im vrijeme ide u prilog, a krov s igralištima poslužio je za sušenje strunjaca i drugih dijelova opreme i namještaja.


Podijeli: Facebook Twiter