Stephan voli istarsku kuhinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nagradnoj igri Glasa Istre prigodnu je nagradu, nedavno promoviranu kuharicu poznatog gastronomskog strucnjaka i TV lica kuhara Stephana Macchija "Ribe i ostali morski i rijecni specijaliteti" iz edicije Oh la la EPH Medija, osvojila naša citateljica Milena Gregoric Ušic iz Marcane za recept punjenih lignji na istarski nacin.

Kako Milena nije bila u mogucnosti preuzeti dar Glasa Istre i Sajma knjige, nagradu je u cetvrtak na 16. Sajmu knjige u Istri njenoj majci Slavici i sestri Sandri urucio popularni Francuz sa zagrebackom adresom.

Nakon napisane posvete uslijedilo je zajednicko fotografiranje i komentar naših citateljica da Stephan nije ni nalik „onom ozbiljnom TV licu“. Stephan je potom potpisivao svoje kuharice, a na štandu se stvorila prava gužva ljubitelja francuskog kuhara.

Stephan nam je rekao da obožava hrvatska vina, kulen i tartufe, a posebno cijeni istarsku kuhinju. Ovo prijepodnevno dogadanje bilo je i uvod u prezentaciju Stefanovih kuharica i degustaciju jela koja je pripremao u fažanskom restoranu Plavi.


Podijeli: Facebook Twiter