Stepančić: Idem u Poljsku gledati naše finale

TUŽAN I SRETAN - Luka Stepančić (A. ČIZMIĆ/CROPIX)
TUŽAN I SRETAN - Luka Stepančić (A. ČIZMIĆ/CROPIX)

Fantastičnom igrom u utakmici s Poljskom rukometaši Hrvatske napravili su pravo malo čudo i plasirali se u polufinale. U trenucima kad su ih svi gotovo otpisali, naši su se rukometaši pokazali u najboljem svjetlu i napravili nešto što će se još dugo pričati. Jedan od onih koji svaku sekundu proživljavao kao da je tamo je Luka Stepančić, igrač koji je svojim igrama zaslužio da bude u Poljskoj, ali na žalost teška ozljeda udaljila ga je od te mogućnosti. I teško to proživljava.

- Jako teško, nikako. Mnogi me pitaju da li sam tužan? U jednu ruke jesam, jer kad ste u konkurenciji za odlazak, a ne budete izabran je jedno, a kad znate da ste svojim igrama zaslužili to mjesto i da tamo upravo vi trebate igrati jednu od važnijih uloga, nešto sasvim drugo. No, koliko sam tužan, toliko sam i sretan zbog dečki koji su napravili pravo čudo i prikazanim su sami sebe nagradili ulaskom u polufinale. I to u trenucima kad su ih svi već bili otpisali. Pokazali su da su karakterna momčad.

Utakmica s Poljskom se igra jednom u životu. Što se to tamo dogodilo?

- Vjerujte mi da ni svi oni koji su igrali ne znaju što se dogodilo, pa kako da Vam ja onda dam odgovor na ovo pitanje. Za jednu takvu utakmicu mora se poklopiti mali milijun stvari da bi ispalo onako kako je u konačnici ispalo. Mi smo odigrali perfektnu utakmicu, dok su s druge strane Poljaci jednostavno izgorjeli pred 15 tisuća svojih navijača. I nije im pomoglo nikakvo iskustvo većine njihovih igrača. I stvarno kapa do poda svim dečkima jer voditi u jednom trenutku 30:13, pred prepunim tribinama njihovih navijača nešto je što se ne doživljava baš često.

Pred nama je utakmica s Španjolskom. Kakvu utakmicu možemo očekivati?

- Čeka nas izuzetno teška utakmica s momčadi koja je jedina od preostalih malo iskusnija i to je njihova prednost. Za naše dečke je najvažnije da se emotivno oporave, jer mi je još u sjećanju ona pobjeda protiv Francuske u četvrtfinalu prije nekoliko godina, kad je došlo do potpunog emotivnog pražnjenja, pa smo u polufinalu relativno lako izgubili od Danske. Siguran sam da se to njima neće ponoviti, a ukoliko odigramo ovako kao protiv Poljske, nitko s nama nema nikakve šanse. Bit će teško, ali vjerujem u naše dečke i unatoč ozljedi idem u Poljsku pogledati to naše finale. (R. FONOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter