Štence pit bulla ukrala dvojica Umažana

Štenci su pronađeni i vraćeni vlasnicima (M. SARDELIN)
Štenci su pronađeni i vraćeni vlasnicima (M. SARDELIN)

Zbog krađe dva četveromjesečna pitbulla 14. veljače koji su u ponedjeljak pronađeni i vraćeni vlasnicima policija će prijaviti dvojicu Umažana u dobi od 36 i 35 godina.

Oni su osumnjičeni da su spomenutog dana poslijepodne presjekli žičanu ogradu i iz dvorišta u Novigradskoj ulici u Umagu ukrali pse, koje su, ispostavilo se, željeli zadržati za sebe. Vlasnici su brzo reagirali pa su obavijestili policiju, ali i polijepili plakate po Umagu i objavili na društvenim mrežama da su im ukradeni štenci.

Dva dana nije bilo nikakvih informacija, a potom je Saneli, djevojci 40-godišnjeg vlasnika na mobitel stigla anonimna poruka u kojoj je pisalo da se psići nalaze u jednom boksu pokraj vinograda i maslinika u blizini Umaga.

Vlasnici su ubrzo pronašli Zeusa i Apola na toj lokaciji, prepustili policiji njezin dio posla, a pse odveli kući. Protiv dvojice kradljivaca kaznena prijava će nadležnom državnom odvjetništvu biti  proslijeđena redovnim putem. Apolo i Zeus ovih će dana biti smješteni na manje frekventnom mjestu, a dobit će i prijateljicu. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter