Stela Simic pomela konkurenciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umažanka Stela Simic apsolutna je pobjednica finalne utrke Kupa Istre u veleslalomu koja se u organizaciji Skijaškog kluba Istra iz Pule i Zbora ucitelja i trenera sportova na snijegu Istre ovog vikenda održala na slovenskom Krvavcu.

Od ukupno 54 natjecatelja 36 ih je završilo drugu vožnju na stazi koju je postavio Roman Meško, voditelj trenerskog tima Skijaškog kluba Triglav iz Kranja. Start je bio postavljen na 1.790 metara nadmorske visine, cilj je bio na 1.590 metara, a staza je imala 26 vrata.

Delegat utrke i predstavnik Hrvatskog skijaškog saveza bio je Reno Fleiss, direktor domacih utrka u alpskom skijanju. Utrku je, uz druge goste, gledalo oko 200 Istrana koji su došli na Krvavec.



U kategoriji mladih djecaka zlatnu medalju osvojio je Nico Celic iz Umaga, koji je bio bolji od srebrnog Tome Dadica iz Poreca i broncanog Nathana Berta iz Rovinja. U kategoriji mladih djevojcica slavila je Eni Celic iz Umaga ispred Malú Celic takoder iz Umaga i Jane Slavica iz Rovinja. Kod starijih djevojcica najbolja je bila Iva Hajnžic iz Zaboka ispred sumještanke Lucije Crnjevic i Mije Crnkovic iz Rovinja.

Od juniora zlato je osvojio Matija Petrinjak iz Poreca, srebro Filip Jernej iz Rovinja, a broncu René Buic iz Poreca. Kod juniorki slavila je Tea Tvrdic iz Zagreba ispred Dore Komlenic iz Umaga. U kategoriji mladih skijaša zlato je osvojio Umažanin Andrej Renko, srebro Saša Pulic iz Rovinja, a broncu Mateo Gusic takoder iz Rovinja. Kod mladih skijašica najbolja je bila Stela Simic ispred Monike Maravic iz Zagreba i Antonije Grbac iz Pule.

U kategoriji starijih skijaša najbolji je bio Umažanin Andrej Hübel ispred svog sugradanina Roberta Birse. U kategoriji starijih skijašica zlato je osvojila Ružica Crnjevic iz Zaboka, a srebro Mirna Jernej iz Rovinja. Zlato su osvojili i Labinjan Denis Fable kod seniora te Sanja Simic kod seniorki.



U kategoriji starijih seniora zlato je pripalo Josipu Grpcu iz Pule te srebro Dubravku Grgicu, a bronca Njaciju Široki, obojica iz Umaga. Najstariji skijaš utrke bio je 72-godišnji Mario Paljar iz Poreca, koji je osvojio zlato u kategoriji veterana ispred drugoplasiranog Sergia Celica iz Umaga.

Na podjeli nagrada i poklona sponzora na takozvanoj plaži ispred hotela Raj na Krvavcu Istranima se pridružio legendarni slovenski natjecatelj Boris Strel, koji je toga dana slavio 30. godišnjicu od osvajanja bronce, prve medalje skijaša bivše države na Svjetskom prvenstvu u skijanju.

Uz njega svecanosti su se pridružili procelnica županijskog Odjela za obrazovanje, sport i tehnicku kulturu Patricija Smoljan te direktorica Turisticke zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj, koje su najboljima podijelile nagrade.

Uslijedila je istarska eno i gastrofešta tijekom koje su se kušala istarska vina vinske kuce Matic iz Baškoti kraj Višnjana, maslinova ulja clanova poljoprivredne udruge Ulika iz Medulina, Brionkine pince i rakije OPG-a Benazic iz Valdebeka.

Proglašenje prvaka Kupa Istre u svim kategorijama održat ce se u Umagu 16. ožujka u organizaciji ZUTS-a Istre.


Podijeli: Facebook Twiter