Šteko udario šakom u glavu volonterku Snoopya

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Ispred skloništa za napuštene pse na Kaštijunu o kojima brine udruga za zaštitu životinja Snoopy, u ponedjeljak oko 20 sati izbila je tučnjava između bivšeg umirovljenog vojnog veterinara, sada rizničara pulskog HDZ-a Marka Šteka i volonterki udruge.

U tučnjavi, ako se to uopće može nazvati tučnjavom budući da se radi o čovjeku od nekakvih 120 kilograma i dvije djevojke koje zajedno teže isto toliko, ozlijeđena je jedna od volonterki kojoj je Šteko, kako je sam rekao, u samoobrani odvalio šaku u sljepoočnicu.

Događaj je najprije u našu redakciju dojavio Šteko, kazavši da su ga napale volonterke Snoopyja te ispričao svoju verziju, a nekoliko sati kasnije, javili su se iz udruge Snoopy, ispričavši nam potpuno drukčiju priču, a to je da je Šteko zapravo napao volonterke, udarivši jednu šakom u glavu i gađavši ih kamenjem, uz prijetnje smrću.

Prema riječima jedne od volonterki koja je bila svjedokom tučnjave, prijepor je počeo kada su njih četiri, u ponedjeljak oko 20 sati došle na Kaštijun i zatekle Šteka kako gleda u unutrašnjost skloništa. Rekle su mu da se makne i da ne smije biti ondje, na što je on odgovorio da je on osnivač udruge, da je volonter i da ima pravo znati što se događa, štoviše, zahtijevao je da mu se da novac prikupljen od donacija.

U naguravanju koje je uslijedilo, Šteko je, rekla je volonterka, u jednom trenutku udario u glavu jednu od volenterki te počeo grabiti kamenje i gađati ih, prijeteći "da će nestati s lica zemlje". Kada su druge dvije djevojke nazvale policiju, ispričajla nam je svjedokinja događaja, Šteko je pobjegao niz brdo i nestao u šikari. Kasnije tog dana su ga ponovno sreli na Hitnoj pomoći gdje je ponovno prijetio i zazvao galamu i nered, i gdje je ponovno došla policija.

Cijeli su slučaj prijavile policiji. U namjeri da još jednom čujemo verziju umirovljenog veterinara, jučer smo nazvali Šteka koji nam je potvrdio da je došlo do naguravanja, odnosno rekao nam je da je udario djevojku u sljepoočnicu, ali u samoobrani.

- Kada su volonterke došle na Kaštijun, počele su vikati i tjerati me. Ja sam izvadio mobitel i htio ih snimati, no onda su me one zgrabile za ruke i pokušale mi istrgnuti mobitel. Ja sam uspio sačuvati mobitel, istrgnuo sam se iz njihovih ruku i udario jednu od njih u sljepoočnicu, ispričao nam je Šteko, kazavši da se samo branio te da je odmah otišao u policiju i sve prijavio.  (N. SOFTIĆ) 

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter