Štefanija Žužić proslavila 104. rođendan

Osoblje Doma noni Štefaniji je priredilo rođendansko  iznenađenje
Osoblje Doma noni Štefaniji je priredilo rođendansko iznenađenje

Najstarija Porečanka Štefanija Žužić proslavila je jučer 104. rođendan u Domu za starije i nemoćne Poreč, gdje odnedavno boravi. Među brojnim čestitarima, korisnicima Doma i članovima obitelji čestitale su joj na prigodnom slavlju i stručna voditeljica Doma Sandra Ćakić Kuhar.

Slavljenica je u Dom stigla prije dva mjeseca, a kako je ispričala njezina unuka, sve donedavno bila je samostalna, čak je i u stotoj godini mijesila fuže! Dogradonačelnica Štifanić Dobrilović prisjetila se svojih uspomena iz djetinjstva vezanih za nonu Štefaniju i pokojnog supruga Ivana, Giovanina, poznatog porečkog postolara, te joj poželjela da uvijek bude ovako bizera, vesela i pozitivna. Skromna nona Štefanija kazala je da je tajna njezine dugovječnosti upravo u tome što su joj svi dobri i svih voli, ali i zato jer se uvijek družila s mladima.

Najstarija Porečanka rodom je iz sela Žužići kod Višnjana, a mnogim je Porečanima ostala u srcu iz vremena kada je radila kao podvornica i kasnije kuharica u školi u starom gradu. Nahranila je mnoga gladna dječja usta, u ratno vrijeme prikupljala je hranu i pomagala partizanima, za što je na kraju rata dobila i priznanje Antifašističke fronte žena. Iako je gotovo cijeli život provela u Poreču, promijenila je čak četiri države.

Osoblje Doma za starije i nemoćne Poreč noni Štefaniji priredilo je i malo iznenađenje - veliku rođendansku tortu kojom su počastili i sve okupljene, a zabava se nastavila uz svirku muzičara volontera koji sviraju u Domu, te je slavljenica uz muziku i zaplesala sa sinom Livijom. (Tanja KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter