Stefan Nikolić: Odmah bih potpisao pobjedu od 1:0

Stefan Nikolić (M. MIJOŠEK)
Stefan Nikolić (M. MIJOŠEK)

S bremenom od samo jednog osvojenog boda u tri prvenstvena ogleda tijekom kojih niti jednom nisu zatresli protivničke mreže, nogometaši Istre 1961 dočekuju sutrašnji sraz protiv Splita koji će se igrati na "Drosini" s početkom u 17 sati.

Puno je razloga zbog kojeg bi se taj dvoboj mogao okarakterizirati kao više od obične utakmice, počevši od nimalo prijateljskih odnosa koji vladaju na relaciji Pula - Split, preko uvjerljive pobjede "crvenih" na prvom ovosezonskom međusobnom srazu odigranom na Parku mladeži, pa sve do činjenice da je Split u nekakvim europskim planovima koje su zacrtali "zeleno-žuti" čelnici apostrofiran kao najveći konkurent za četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Europu.

- Istina, svladao nas je Split u prvom ovosezonskom ogledu s uvjerljivih 3:0, ali taj rezultat po meni nije bio realan jer su nam prerano zabili pogotke i utakmica je praktički završila već u prvom poluvremenu. Sutra očekujem potpuno drugačiji ishod, čvrst ogled s ne toliko golova i našu pobjedu, može i s 1:0, odmah bih potpisao, rekao je Stefan Nikolić, napadač Istre 1961 o čijem će učinku umnogome ovisiti ishod sutrašnjeg ogleda.

- Svakom napadaču je teško kad ne postiže golove, pa sigurno da je i meni teško u situaciji u kojoj se trenutačno nalazim. Otkad sam u Puli odigrao sam 15-ak utakmica i postigao tri pogotka, dva u prvenstvu i jedan u Kupu, upisao par asistencija i sigurno da je moj učinak trebao biti bolji, uz samo malo više sreće mogao sam se još četiri-pet puta upisati među strijelce. Na žalost, nije bilo tako, ali to me nije omelo da nastavim raditi jednako dobro kao što sam radio i ranije. Čekam svoju šansu, naporno treniram, želim taj gol i siguran sam da će on uskoro i doći kao nagrada za sav uloženi trud.

Na prvom ogledu sutrašnjih suparnika Nikolić je odradio prvih 45 minuta, a potom ga je u nastavku zamijenio Kasalica, no "zeleno-žutima" ni promjena u vršku napada nije pomogla da pronađu put do protivničke mreže.

- Split se na toj utakmici pokazao kao poprilično organizirana momčad, agresivna i borbena, ali doslovno su nam iz naših grešaka dali sva tri gola i sve je bilo gotovo nakon pola sata. Sad će biti neka druga priča, radili smo na treninzima na poboljšanju realizacije, ovaj tjedan i malo više od uobičajenog, napunili smo se samopouzdanjem, a usto sam uvjeren da posjedujemo kvalitetu da im sutra odgovorimo na isti način i riješimo utakmicu u našu korist, istaknuo je Nikolić. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter