Štedi kupujuci na praznik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od 22. do 25. lipnja u gradu ce se organizirati manifestacija pod nazivom "Praznici u gradu" koja je pokrenuta na inicijativu trgovaca iz užeg centra grada.

Obzirom da su u tom periodu cak tri neradna dana (dva praznika i jedan blagdan) cilj je manifestacije neradne dane pretvoriti u radne tako što ce trgovine otvoriti svoja vrata te Puljane i njihove goste u centar privuci prigodnim programom i popustima.

Akciju je prihvatilo preko 30 trgovaca iz užeg centra grada te desetak ugostitelja. Oni ce, kao znak raspoznavanja, u izlozima imati prigodne plakate. Trgovci ukljuceni u akciju davat ce najmanje deset posto popusta, dok ce racun za kupljenu robu u nekoj od trgovina koje sudjeluju u manifestaciji kupcu donijeti i deset posto popusta u restoranima u centru grada.

Inace, akciju podržava i pulsko Udruženje obrtnika, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula, Grad Pula i pulska Turisticka zajednica.

Što se tice programa, u srijedu 22. lipnja u 10 sati na Portarati ce nastupiti mažoretkinje, na tržnici je u 11 sati na rasporedu breakdance show udruge AB Original, a od 19 do 20 sati na Portarati ce biti organizirana Zumba plesna vecer.

U cetvrtak ce na Portarati od 11 do 13 sati biti organizirano glazbeno prijepodne, na Forumu u 20 sati Plesna vecer Art Dancea, dok ce duž Ulice Sergijevaca, na Portarati i u Flanatickoj od 19 do 20.30 sati nastupati folkloraši KUD-a Uljanik.

U petak je na Portarati s pocetkom u 11 sati predviden nastup madionicara Stefana, u 19 je ondje na rasporedu plesna vecer, dok na Forumu s pocetkom u 20 sati nastupa Puhacki orkestar grada Pule.

Zadnjeg dana manifestacije, u subotu, na tržnici, Portarati i u Parku grada Graza nastupit ce ulicni carobnjaci udruge Carobnjakov šešir. U 19 sati na Forumu je na rasporedu beakdance show, dok u Ulici Sergijevaca u 20.30 sati nastupa Jazz kvartet pulskog SAKUD-a. (B. PETROVIC)

Radno vrijeme za praznike

Za predstojece praznike i blagdan Tijelovo vecina ce trgovaca raditi po uobicajenom radnom vremenu. Tako ce, primjerice, Billa raditi do 21 sat, a Kaufland i Mercator do 22 sata. Do 22 sata raditi ce i pulske Plodine te Lidl. Pulska ce tržnica sva tri dana raditi po skracenom, nedjeljnom radnom vremenu, odnosno do 12 sati. Skraceno ce raditi jedino Konzum na Stoji i to do 14 sati. Kako javljaju iz Peveca, za Tijelovo nece raditi, a na ostala dva praznika radit ce po nedjeljnom radnom vremenu od 9 do 16 sati.
Puljankine trgovine sva ce tri dana raditi po uobicajenom nedjeljnom radnom vremenu s tim da ce cetiri trgovine u centru grada (Vesna, Dulcis, Pan d'oro i trgovina broj 129 u ulici Sergijevaca), kao i sve sezonske trgovine, biti otvorene tijekom cijelog dana.

 


Podijeli: Facebook Twiter