Stečaj u Purisu: Osigurati nastavak proizvodnje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U srijedu, 5. rujna, u 15 sati na oglasnoj ploči Trgovačkog suda u Rijeci objavljena je informacija da je otvoren stečaj nad Purisom i njegovim dvjema tvrtkama kćeri. Dan kasnije su tri imenovana stečajna upravitelja posjetila pogone Purisa i u razgovoru s radnicima utvrdila da žele osigurati uvjete za nastavak proizvodnje.

- Zadatak je stečajnih upravitelja popis i zaštita zatečene imovine. Vjerovnici Purisa d.d. mogu do 31. listopada prijaviti svoja potraživanja, a njih ćemo ispitati 6. studenoga na ispitnom ročištu koje ćemo održati na Trgovačkom sudu u Rijeci, odnosno 8. studenoga za potraživanja vjerovnika tvrtki Peradarstvo i Tvornica stočne hrane.

Tada ćemo utvrditi vrijednost imovine Purisa, a prema podacima koje nam budu dostavili sudski vještaci specijalizirani za građevinske objekte i proizvodne pogone. Svi oni koji ne stignu prijaviti potraživanja do 31. listopada moći će to učiniti i nakon tog roka, ali u njihovom slučaju platit će troškove dodatnog izvještajnog ročišta.

Sve te informacije objavljene su na oglasnoj ploči Trgovačkog suda u Rijeci, a uskoro će biti i u Narodnim novinama, izjavio nam je stečajni upravitelj Purisa d.d. Zdravko Čupković iz Rijeke te zaključio da je sada najpotrebnije osigurati energente i hranu za tov purana.

Stečajni upravitelj Puris-Peradarstva Željko Ocelić iz Opatije je bio nedostupan, a stečajna upraviteljica Puris-Tvornice stočne hrane Ljubica Božić iz Pule nam je potvrdila riječi Čupkovića da žele osigurati nastavak proizvodnje Purisa. No, nije znala kakva se budućnost može očekivati od Tvornice stočne hrane s obzirom na to da taj dio pogona nije u funkciji već neko vrijeme.

Predstavnik radnika u donedavnom Nadzornom odboru i glavni povjerenik sindikata Dario Lukšić izjavio nam je da pozdravlja namjeru stečajnih upravitelja da nastave proizvodnju. Očekuje da će radnici i menadžment Purisa uspješno surađivati s njima te učiniti sve što je u njihovoj moći da se zadrži proizvodnja. (P. GREGOROVIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter