Stecaj brodogradnje je stecaj države

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ukidanje kriznog poreza - haraca - od dva posto, uhicivanje opozicijskih lidera, prebacivanje placanja obveza poljoprivrednicima za lipanj iduce godine, moguci stecaj brodogradnje, najvjerojatnije odustajanje od ustavnih promjena, sve to slici na moguce raspisivanje izbora krajem ove godine", istaknuo je saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin na konferenciji za novinare u Buzetu.

Jasno je da treba pozdraviti ukidanje kriznog poreza, ali još bi više, rekao je, trebalo pozdraviti raspisivanje prijevremenih izbora. Cilj je doci do politickog mira, ne bi li se konacno nešto pocelo dogadati.

Kajin je na presici izjavio da bi «taj netko» iz Vlade, koji je cak pisano potvrdio da ce ne uspije li drugi krug privatizacije nad škverovima zapoceti stecaj, doista trebao završiti u umobolnici.

- Kad bi se to dogodilo, to bi automatski znacilo ne samo stecaj brodogradnje, vec i hrvatske države, jer bi na naplatu automatski stiglo više od 12 milijardi kuna jamstava. Uljanik bi jedini mogao preživjeti. Grcka bi bila mila majka prema onome u što bi se nakon toga pretvorila Hrvatska. Jasno je da nitko nece biti zainteresiran ni za drugi krug privatizacije brodogradnje. S ovakvom brodogradnjom tiho cemo propadati, ali bez nje propali bismo trenutno, izjavio je Kajin.


Podijeli: Facebook Twiter