Stazic: na Brijunima sam radio!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazic konacno je progovorio o optužbama iz redova HDZ-a da je na ekskluzivnom brijunskom otocicu ljetos proveo 49 dana po "popularnoj cijeni" od svega sedam kuna dnevno, koliko stoji boravišna pristojba.

Stazic je priznao da je na Brijunima boravio besplatno, štoviše nije platio cak ni tu boravišnu pristojbu, no tvrdi da to nije bilo ljetovanje nego - naporan posao.

- Kazalište Ulysses je udruga gradana s kojom vec godinama suradujem, pa su me tako i ovo ljeto angažirali kao umjetnickog savjetnika, objašnjava Stazic i navodi da je, osim politicara, i kazališni covjek, koji piše kazališne komade, od kojih su neki i nagradivani.

S kazalištem Ulysses Rade Šerbedžije Stazic je tako sklopio ugovor na osnovi kojeg je dobio honorar od pet tisuca kuna. No, umjetnicko savjetovanje nije jedino što je Stazic radio ljetos za Ulysses.

- To nije ljetovanje, tamo se radi! Hoteli u kojima su smješteni glumci i ostali scenski djelatnici nisu u stvari nikakvi hoteli, nego vrlo zapuštene zgrade, s malim sobicama u kojima su tepisoni stari 50 godina i vojnicke deke na krevetima. Nema tamo nikakvog osoblja, pa sam ja, želeci pomoci, radio i brojne druge poslove.

Tamo nema tko izdati sobe glumcima, pa sam ih ja smještao u sobe, dodjeljivao im kljuceve, išao po njih na brod i razvozio ih na probe i kuda je trebalo, cistio sam tvrdavu, izbacivao vodu s terase kad padne kiša...

Istice da mu je žao što je, želeci pomoci, sada zapravo naštetio kazalištu, jer je meta svih napada iz HDZ-a ustvari on sam.

Kao dio osoblja kazališta, dakle, Stazic nije platio ni smještaj ni boravišnu pristojbu, nego je sve troškove snosio Ulysses, koji je na Brijunima za svoje potrebe na dva mjeseca zakupio hotele Jurina i Franina po cijeni od 350 tisuca kuna.

Racuni koje su hoteli ispostavili Ulyssesu za boravišnu pristojbu pokazuju da je Stazic na Brijunima neprekidno boravio od 6. srpnja do 24. kolovoza. To znaci da je na Brijune stigao tjedan dan prije negoli je Sabor završio svoje ljetno zasjedanje.

Racuni pokazuju i da njegova stranacka kolegica Milanka Opacic nije govorila punu istinu kada je tvrdila da je na Brijunima boravila samo na jednoj izvedbi predstave kazališta Ulysses. Prema racunima, za nju je boravišna pristojba placena u razdoblju od 17. do 21. srpnja te ponovo 12. i 13. kolovoza.

Brojni novinari koji su uzaludno ocekivali na Brijunima Angelinu Jolie krajem kolovoza zastupnicu Opacic vidjeli su tamo i u razdoblju od 20. do 22. kolovoza.

- Istina je da je Milanka bila gošca teatra, jednom je došla na izvedbu, a onda se vratila na zatvaranje sezone. Željela je platiti svoj smještaj, ali to nije bilo moguce jer je Ulysses zakupio prostor, pa je onda samo dala donaciju kazalištu, objasnio je Stazic.


Podijeli: Facebook Twiter