Status Quo otkazan, gitarist završio u bolnici

Rick Parfitt (lijevo) i Francis Rossi iz grupe Status Quo (David TICKLE)
Rick Parfitt (lijevo) i Francis Rossi iz grupe Status Quo (David TICKLE)

Legendarni engleski rock sastav Status Quo, koji je večeras prvi put trebao nastupiti na cjelovečernjem koncertu u pulskom amfiteatru, bio je primoran odustati zbog iznenadne bolesti gitarista Ricka Parfitta, koji je danas hitno hospitaliziran u pulskoj Općoj bolnici.

Kako se navodi u informaciji za javnost, u skladu s liječničkom uputom otkazani su i svi nastupi te grupe do 10. kolovoza, što uključuje koncerte u Puli, Monte Carlu, Švicarskoj i Njemačkoj. Organizatori navode da se povrat novca može ostvariti na mjestima gdje su kupljene ulaznice za koncert.

- Bend vrlo rijetko otkazuje koncerte, što će vam potvrditi bilo koji naš obožavatelj, ali u ovom slučaju ne preostaje nam ništa osim pridržavati se liječničkih uputa, izjavio je menadžer benda Simon Porter i dodao da će nove informacije o zdravstvenom stanju Ricka Parfitta uslijediti za nekoliko dana.

Parfitt je uz Francisa Rossija najdugovječniji član ovog benda čije su se postave često mijenjale od osnutka 1967. godine.

Parfitt hospitaliziran zbog problema sa srcem

Tijekom poslijepodneva doznali smo da je Rick Parfitt u pulsku Opću bolnicu primljen ujutro u 7.15 sati zbog problema sa srcem koje je imao odranije, ali koji su se manifestirali uoči današnjeg pulskog koncerta. Parfitt leži na internom odjelu i u obradi je. Još je 1997. imao četverostruku srčanu premosnicu, a 2005. liječnici su posumnjali da ima rak grla, no izrasline su se pokazale kao benigne. (M. RADIĆ, L. B.)


Podijeli: Facebook Twiter