Status Quo najavili nastup u Areni 2. kolovoza


Legendarni engleski boogie rockeri Status Quo nastupit će 2. kolovoza u pulskoj Areni, najavio je bend na svojoj službenoj web stranici.

Osnovani su 1967., a jezgru benda svih ovih godina drže gitaristi Francis Rossi i Rick Parfitt s kojima će pozornicu u Puli dijeliti klavijaturist Andrew Bown, basist John 'Rhino' Edwards i bubnjar Leon Cave.

U 47-godišnjoj karijeri imali su više od 60 hitova na britanskim glazbenim ljestvicama, što je više od bilo koje druge rock grupe. Čak 22 njihova singla ušla su u Top 10 britanskih ljestvica siglova.

Status Quo su 1991. osvojili Brit Awardovu nagradu za izvanredan doprinos glazbi. Posljednji, 30. po redu album "Bula Quo!" objavil su u lipnju 2013., a to je ujedno i njihov prvi soundtrack album iz istoimenog akcijskog filma u kojem su glumili, a koji je počeo s prikazivanjem u srpnju iste godine. Radi se o zadnjem njihovom albumu koji su snimili s bubnjarem Mattom Letleyjem, koji je najavio svoj odlazak prije izlaska albuma.

Dvostruki album sadržava devet novih pjesama, a na drugom disku nalaze se studijske snimke četiri prethodno objavljenih siglova. Prvi singl s albuma "Bula Bula Quo" objavljen je u lipnju 2013. te je ujedno stoti po redu singl tih glazbenih legendi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter