Starta utrka Kroz Istru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvom etapom dužine 97 kilometara sa startom u Rovinju u 12 sati i ciljem u Buzetu gdje se najbrži biciklisti ocekuju u petak, nešto prije 14.30 sati, krece trodnevna medunarodna cestovna biciklisticka utrka Po Istri - Kup nacija, predstavljena na konferenciji za medije u pulskom sjedištu Istarske županije.

Rijec je o utrci na kojoj ce se, u organizaciji Loborika Favorita, natjecati 120 biciklista, odnosno juniorske reprezentacije 20 europskih zemalja, nasljednici donedavno cuvene utrke Korz Istru koja je, nakon 50 utrka, prije dvije godine doživjela svoje posljednje izdanje. Nova utrka jedna je od osam UCI-jevih godišnjih natjecanja, odnosno druga iz ovogodišnjeg kalendara, koja se boduje za Kup nacija.

Druga etapa dužine 90 kilometara vozi se u subotu sa startom u Umagu u 12 sati i ciljem u labinskom starom gradu gdje se najbrži vozaci ocekuju oko 14.15, dok se treca etapa, dužine 115 kilometara vozi u nedjelju od Vrsara gdje je start u 10 sati do Pule gdje se na Giardinima najbrži ocekuju nekojliko minuta prije 13 sati.

- Prije svega zahvalio bih se svima koji su nam pružili ruku podrške sa željom da se bogata tradicija medunarodnog juniorskog biciklizma u našoj županiji, koju je stvorila nekadašnja utrka Kroz Istru, ne ugasi, vec da se s ovom novom utrkom nastavi, rekao je na konferenciji Dean Vitasovic, predsjednik Loborika Favorita. (K. KLARIC)


Podijeli: Facebook Twiter