Starta Svjetski kup u paraglidingu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Klub slobodnog letenja Tici iz Buzeta organizator je Svjetskog kupa u paraglidingu koji ce se održava od danas pa do 18. srpnja.

"Iznimna nam je cast biti prvi klub u Hrvatskoj kojemu je krovna organizacija Paragliding World Cup Association, s epitetom Formule 1 u ovom sportu, ukazala povjerenje da organiziramo ovako znacajnu svjetsku manifestaciju", izjavio je predsjednik Tica Daniel Petar Klaric.

Ceremonijal otvaranja održat ce se danas ispred hotela Fontana u 19.30 sati u suradnji s Turistickom zajednicom. Uz nastup klape Boškarin te prigodne govore, prezentirat ce se domaci autohtoni proizvodi Buzeštine. Zatvaranje natjecanja te proglašenje pobjednika predvideno je za 18. srpnja.

Ovogodišnja natjecanja Svjetskog kupa održana su u Brazilu, Koreji, Turskoj i Francuskoj, predstoji buzetsko te nakon toga superfinale u Italiji. Nadmetanje u Buzetu zadnje je pred finale tako da je napetost medu natjecateljima jako velika, a samim time i zainteresiranost za ovaj dogadaj u Hrvatskoj.

Oko 130 najboljih svjetskih pilota iz 32 zemlje sedam dana borit ce se na istarskom nebu za što bolje rezultate te time Buzet - grad tartufa, proslaviti i kao grad paraglidinga. Osim pilota, dolaze i clanovi PWCA-e koji ce nadgledati te pomagati u natjecanju.

Sjedište ce biti smješteno u Fontani gdje ce se svakodnevno obradivati podaci, pratiti natjecanje na videozidu te dobivati dnevni rezultati.

Hrvatsku ce predstavljati Karlo Bonacic, Marko Hrgetic, Damir Bjondic, Damir Habek, Siniša Pintar, Zoran Boškovic, Antoni Buljan te Saša Leskovar, a od svjetski poznatih letaca u ženskoj konkurenciji dolaze Elisa Houdry, trenutno vodeca u Svjetskom kupu, Anja Kroll, Ewa Wisnierska te Keiko Hiraki. Od muške ekipe ocekuju se Andy Aebi, Stefan Wyss, Torsten Siegel te Urban i Aljaž Valic.


Podijeli: Facebook Twiter