Starta plinofikacija Castropole i pješačkih zona

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Danas u jutarnjim satima startat će plinofikacija Ulice Castropola na Kaštelu. Za vrijeme postavljanja nove plinovodne mreže ova će ulica biti zatvorena za sav promet, osim za vozila gradilišta, interventna i vozila dostave. Radovi će se odvijati u više faza u dužini od oko 50 metara, s pomacima po dovršetku svake od faza, a započet će od Uspona na Kaštel, odnosno sa strane Portarate, pa će se odvijati sve do ulaska u ulicu na raskrižju s Ulicom Sv. Ivana i Kandlerovom ulicom. Tijekom radova na lokaciji će vrijediti privremena regulacija prometa pa se vozači upozoravaju na oprez i prometovanje sukladno novoj signalizaciji.

Osim plinofikacije jedine prometnice Kaštela danas počinje postavljanje i plinovodne mreže u pješačkoj zoni centra grada. Tako će od danas početi plinofikacija dijela pješačke zone u Flanatičkoj ulici, od Veronske ulice (Čarli) do Laginjine ulice (Zagrebačka banka i Tisak), odnosno Giardina, te u Ciscuttijevoj ulici od Zagrebačke ulice (Raiffeisen banka) do Flanatičke ulice (fontana nasuprot Televizije).

Radove u Flanatičkoj i Ciscuttijevoj ulici izvode Plinara i Monte serpo, a nadzor obavlja tvrtka Starum, dok u Ulici Castropola radove izvodi Plinara putem poduzeća TGT Adriatik, a nadzor obavlja tvrtka Cardo & Decumanus. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter