"Start-up" za zapošljavanje mladih

Doris Pajković na prestavljanju projekta (N. LAZAREVIĆ)
Doris Pajković na prestavljanju projekta (N. LAZAREVIĆ)

Na Fakultetu ekonomije i turizma u Puli danas je prezentiran projekt "Start-up" Udruge za poticanje poduzetništva i zapošljavanje mladih, pod nazivom "Model za poduzetništvo i zapošljavanje mladih" te objavljen natječaj za mlade osobe pod sloganom "Budi spreman za tržište rada! Aktiviraj se i educiraj! Budućnost je u tvojim rukama!".

Doris Pajković, članica udruge, navela je da ovaj projekt provode uz pomoć udruge Suncokret i Alumni OET iz Pule, a uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva.

- Krajem 2012. godine počeli smo s istraživanjem tržišta rada te došli do zaključka da se učenike i studente kroz procese obrazovanja ne informira dovoljno o poslovanju poduzetničkog sektora, a upravo su im ta znanja nužna da bi jednog dana bili konkurentni na tržištu rada, navela je Pajković.

Dodala je da se projekt provodi od početka godine do kraja rujna, a njegov je cilj upravo poticanje zapošljavanja i poduzetništva mladih ljudi kroz uspostavu efikasnog modela koji će povezati sve bitne dionike procesa.

Kao aktivnosti koje će se provoditi Pajković je navela upoznavanje mladih s aktualnim mogućnostima usavršavanja za tržite rada, radionice o radnom pravu, komunikacijskim vještinama i pokretanju vlastitog biznisa te druženje mladih s uspješnim poduzetnicima. Sve će se zaključiti okruglim stolom na temu zapošljavanja i samozapošljavanja mladih.

Natječaj za sudjelovanje u ovom projektu traje do 19. ožujka, a u njemu može sudjelovati 20 mladih osoba, od 18 do 30 godina. Prednost imaju osobe bez radnog iskustva ili one koje imaju manje od godinu dana radnog iskustva u struci. Zainteresirani trebaju poslati životopis (do dvije stranice) na e-mail [email protected], s obveznom naznakom "MODEL PZM". Selekcija kandidata provest će se na temelju životopisa i intervjua.

Više informacija o projektu može se dobiti na stranicama ove udruge www.startup-udruga.hr. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter