"Start me up" da lakše nadem posao

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Projekt "Poslovno usavršavanje mladih Start me up 2011." predstavljen je jucer u sjedištu Istarske županije. U programu može sudjelovati 20 polaznika i to bez ikakve naknade, a pravo na prijavu imaju studenti završne godine preddiplomskog i diplomskog redovnog studija s najmanjim prosjekom ocjena 3,50 te s prebivalištem na podrucju Istarske županije, kao i mladi s visokom strucnom spremom bez radnog iskustva ili koji imaju manje od godinu dana radnog iskustva u struci, takoder s istim prosjekom ocjena i prebivalištem.

Natjecaj za sudjelovanje u ovom edukacijskom programu, u sklopu kojeg ce se održati deset seminara/radionica, objavljen je danas na internetskim stranicama Istarske županije, a krajnji rok za prijave je 27. rujna.

- Promicanje poduzetnicke kulture medu mladima, jacanje povezanosti poslovnog i obrazovnog sektora te jacanje konkurentnosti mladih na tržištu rada primarni su ciljevi ovog projekta, koji u potpunosti financira Županija. Ciklusom predavanja koja ce se provoditi tijekom listopada, studenog i prosinca namjera je mladim polaznicima olakšati ulazak na tržište rada, rekao je procelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije Alen Damijanic.

Sudionici ce imati priliku usvojiti znanja o potpornim institucijama poslovnog sektora regije te prakticnih vještina i znanja na primjerima iz prakse. S djelovanjem i stanjem u gospodarstvu upoznat ce ih se gostovanjem u Hrvatskoj gospodarskog komori - ŽK Pula, Obrtnickoj komori Istarske županije, Istarskoj razvojnoj agenciji i županijskom odjelu za gospodarstvo. Osim predavanja, imat ce priliku posjetiti i upoznati se s poslovanjem uspješnih istarskih tvrtki i institucija.

Polaznici koji iskažu interes za daljnjom suradnjom ukljucit ce se u klub Generacija Y koji ce voditi udruga START-UP. Aktivnosti Kluba bit ce usmjerene networingu i daljnjem usavršavanju te usvajanju novih znanja koje ce clanovima omoguciti bolje pozicioniranje, lakši, brži i bolje pripremljen ulazak u svijet rada. (S. ROJNIC SINKOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter