Start kontra glavnog favorita

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iznenadujuce velik bio je u cetvrtak odaziv novinara na konferenciji koju su u Istri 1961 sazvali pred odlazak u Split na prvu utakmicu nove prvoligaške sezone. Kako je vec znano, Puljani su drugu sezonu u nizu na startu dobili gostovanje kod glavnog favorita za naslov.

Lani su gostovali kod Dinama, ove sezone ocekuje ih u subotu u 20 sati gostovanje kod Hajduka. Idealan pocetak za novog trenera Puljana Antu Mišu koji je najveci dio svoje bogate igracke karijere proveo na Poljudu, a tamo je potom bio i trener.

"Nemam još nikakvog posebnog osjecaja što cu s Istrom 1961 u prvenstvu igrati kontra Hajduka, možda cu na sam dan utakmice biti malo nervozniji, ali koncentriran sam iskljucivo na svoju momcad. Splicane smatram prvim favoritom prvenstva i zbog toga što je Dinamo ostao bez Mandžukica i zato što ove sezone slave 100. obljetnicu kluba, kao i zbog podatka da vec pet sezona nisu osvojili naslov prvaka.

Idemo na najtežeg moguceg suparnika odmah na startu, ali time ujedno i nemamo što izgubiti. Vjerujem u svoje igrace i mislim da uz stopostotnu koncentraciju u igri možemo izvuci pozitivan rezultat", rekao je Miše.

Pulska ekspedicija na put krece u petak, a u Sinju, gdje ce biti smješteni, odradit ce i dva treninga. Zato je trener Verudeža odlucio povesti cak 20 igraca.

"Pocetni se sastav zna, odigrat ce ista postava koja je igrala generalku u Kostreni protiv Pomorca u sustavu 4-2-3-1. Smatram da ova momcad nije ništa slabije od one proljetne. Umjesto Chage i Traorea imamo Kovacevica i Župana, od kojeg ocekujem da pokaže svoju kvalitetu, a u napadu imamo Šehica koji je trenutno možda i najbolji napadac lige i s njim možemo svakoga dobiti", dodao je Miše.

Župan se proteklog proljeca nije naigrao medu Verudežima, ali ostao je upamcen onaj sjajan gol iz slobodnog udarca kojim je u 20. kolu na Verudi slomio Sesvecane. Upravo ce Župan i Alimi, tandem glavnih kreatora igre ovog izdanja pulskog prvoligaša, biti zaduženi za izvodenje prekida.

Osim novog igraca na sredini terena, novo ce lice u predstojecem prvenstvu stajati i medu vratnicama pulskog prvoligaša. Umjesto Roberta Lisjaka koji je preselio u Rijeku cuvar mreže biti ce 23-godišnji Igor Lovric, koji je dosad skupio šest prvoligaških susreta. (R. CAR)

Predstavljen Emir Hadžic
Sportski direktor Ivan Kurtovic i pulski menadžer Eljver Raca predstavili su posljednju akviziciju pulskog prvoligaša, napadaca Emira Hadžica s kojim je nakon lijecnickog pregleda sklopljen dvogodišnji ugovor. 26-godišnji napadac je u Pulu stigao iz grckog drugoligaša Panetolikosa.

Da bi provjerili spremnost Hadžica, ali i napredak Žuržinova, u pulskom su prvoligašu odlucili u utorak odigrati prijateljsku utakmicu na Verudi protiv zasad još nepoznatog suparnika.


Šehic potpisao novi ugovor
Najbolji klupski strijelac protekle sezone s 15 golova, Asim Šehic, potpisao je u cetvrtak novi ugovor s Verudežima. Prema izjavi Eljvera Race potpisan je novi dvogodišnji ugovor nakon kojeg više nema bojazni da bi glavni igrac Istre 1961 mogao napustiti klub u ovom prijelaznom roku. Ujedno ce se mirne glave Šehic moci maksimalno posvetiti onome što najbolje zna - postizanju golova, cime su šanse da pulski prvoligaš ostane u elitnom razredu i iduce sezone znatno realnije.


Podijeli: Facebook Twiter