Starijima i usamljenima više znači topla riječ nego poklon

Umirovljenici dijele blagdanske pakete svojim članovima (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Umirovljenici dijele blagdanske pakete svojim članovima (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Buzetska Udruga Matice umirovljenika Hrvatske, nastavlja tradiciju prosinačkog obilaska starijih, socijalno ugroženih i bolesnih članova. Na buzetskom i laniškom području, uoči božićno-novogodišnjih blagdana podijelit će ukupno 110 paketa u prosječnoj vrijednosti od oko 150 kuna. Pakete umirovljenicima s područja Livada ove će godine financirati oprtaljska općina.

Predsjednica umirovljeničke udruge Nadija Jermaniš ističe da će pakete podijeliti starijima od 85 godina, kao i onima koji imaju zdravstvenih tegoba. Na podjeli paketa angažirano je četrdesetak volontera, odnosno delegata koji ove godine umirovljenicima dijele i anketni upitnik kako bi ocijenili njihovo zadovoljstvo volonterskim programima EU projekta "Snagom zajedništva" kojeg provodi buzetska Udruga MUH-a.

- S obzirom da ove godine slavimo 30. godina Udruge nismo željeli sredstva utrošiti za tiskanje priznanja i zahvalnica već smo sve usmjerili u pakete tako smo ih malo obogatili, kaže Jermaniš.

Svoje starije, socijalno ugrožene i bolesne članove uoči božićno novogodišnjih blagdana obilazi i buzetska Udruga antifašista koja će ukupno podijeliti 140 poklon paketa u prosječnoj vrijednosti od oko 60 kuna pri čemu im je donacijom pomogla firma Brioni iz Pule.

- Članovima naše udruge više znači topla riječ i posjet nego poklon koji se donosi iako nekima i taj skroman poklon puno znači jer su u teškoj materijalnoj situaciji. Najteže žive oni koji su u poodmakloj životnoj dobi, posebno oni koji nemaju nikoga bližnjega da im priskoči u pomoć, kaže predsjednik Udruge antifašista Edo Jerman. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter