Stariji zaslužuju stalnu brigu zajednice

Forum seniora pulskog SDP-a posjetio Čitaonicu  za umirovljenike na Giardinima  (D. MEMEDOVIĆ)
Forum seniora pulskog SDP-a posjetio Čitaonicu za umirovljenike na Giardinima (D. MEMEDOVIĆ)

Međunarodni dan starijih osoba članovi Foruma seniora pulskog SDP-a obilježili su posjetom Klubu umirovljenika i Čitaonici za umirovljenike na Giardinima. Došli su s punom košarom mandarina i jabuka te s lecima o zdravoj prehrani i drugim preporukama za zdraviju starost. "Da, zdrava hrana je dobra, ali i skupa, umirovljenicima nedostupna", komentirali su neki od okupljenih, prenosi nam Ivan Lasić, predsjednik Foruma seniora SDP-a Pule. Ovom akcijom, kaže Lasić, vršnjake su željeli podsjetiti na svjetski dan posvećen starijim osobama, koji je ustanovljen 1990. godine u Ujedinjenim narodima, a mlađima i čitavoj zajednici poručiti da više brinu o seniorima u svojoj blizini. Seniori su, dodajmo, svi iznad 50.
 
- Sve smo starija nacija, kao i mnoge druge u svijetu, i sve je više nezbrinutih starijih osoba, što je postao velik problem. Mladima i zajednici poručujemo da ne smiju zanemariti, zaboraviti svoje roditelje i druge starije osobe u svojoj blizini, jer institucije ne mogu same, ni financijski skrbiti o sve većoj starijoj populaciji, ako se svi ne uključimo. 
Kapitalizam ne vodi brigu o starijima jer oni ne privređuju i to se mora zaustaviti, moramo održati socijalno osjetljivo društvo, rekao je Lasić. (D. P.)
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter