Stariji obilježili svoj dan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S ciljem stavljanja naglaska na važnost osiguranja životne sredine za osobe trece životne dobi te promicanja nacela neovisnosti, društvenog sudjelovanja, skrbi, samoispunjenja te dostojanstvenog života u pulskom Domu za starije i nemocne osobe "Alfredo Štiglic" obilježen Medunarodni dan starijih ljudi.

- Težimo ispunjenju nacela te nastojimo izgraditi još jedan kapacitet za najpotrebitije u Puli kako se starije osobe i njihove obitelji ne bi mucile. Aktivnosti na izgradnji su zastale i zato apeliramo kod nadležnih da se pred izbore založe za projekt. U našoj županiji, kao i cijeloj Hrvatskog demografski trendovi su isti, odnosno imamo sve veci postotak starijeg stanovništva, kazala je ravnateljica Doma Vesna Grubišic Juhas upucujuci posebne cestitke volonterima ustanove buduci da je ova godina posvecena njihovom "tihom" radu.

U sklopu programa obilježavanja prikazana je koreografija korisnika Doma "Škerac" koja je nastala u suradnji s udrugom Breza te koreografija potonje pod nazivom "Zanzibar". Takoder, predstavljen je novi standard kvalitete u ustanovi, takozvani E-Qalin, dok je za plesni i glazbeni dio veceri bila zadužena grupa Suncane naocale.


Podijeli: Facebook Twiter