Starici ukrao zlatninu i prijetio joj smrću

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

Zbog razbojstva  nad Puljankom starije životne dobi na godinu i dva mjeseca zatvora sudac za mladež Općinskog suda u Puli Pavle Peršić nepravomoćnom je presudom osudio 20-godišnjaka iz Pule.

Razbojstvo nad staricom u Medulinskoj ulici 20-godišnjak, koji je već bio i prekršajno i kazneno osuđivan, počinio je 25. travnja ove godine tako što je oko 1 sat u noći, s najlonkom preko glave i lica provalio kroz prozor na prvom katu kuće te ušetao u dnevni boravak u kojemu se nalazila vlasnica. Prema starici je usmjerio željezni šipku dugu oko 40 centimetara pa joj kazao: "Daj pare i zlato". Uplašena žena dala mu je 250 kuna, svoj zlatni lančić i dva prstena, ali mu to nije bilo dovoljno pa joj je još i zaprijetio: "Ako ti nađem zlato ili pare, ubit ću te!"

Pritom je otvarao vrata obližnjeg regala, a starica je njegovu zauzetost potragom za vrijednostima iskoristila za bijeg iz kuće, No premda je uspjela izaći iz kuće, nije uspjela zaključati ulazna vrata izvana jer ih je 20-godišnjak povukao i otvorio, a onda rukom zgrabio staricu za spavaćicu, u predjelu prsa. Drugom joj je rukom pak prislonio na vrat željeznu šipku i tako ju ugurao natrag u dnevni boravak i naredio joj da sjedne na kauč. Potom je napustio njezinu kuću, a sa sobom je ponio zlato i novac koji mu je starica ranije dala. (M. KOŠTA).


Podijeli: Facebook Twiter