Starica ubijena udarcem u glavu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policijska uprava istarska u srijedu je konacno, nakon pet dana, potvrdila da je 78-godišnja Radmila Markovic protekle subote ubijena u svom stanu u De Franceschijevoj ulici na broju 62 u pulskom naselju Veruda Porat. Utvrdeno je to ocevidom, a ranije i obdukcijom cime je konacno otklonjena svaka sumnja da je starica preminula nesretnim slucajem, primjerice od posljedica pada u svom stanu.

"Policija poduzima opsežne kriminalisticko-operativne mjere u cilju utvrdivanja pocinitelja kaznenog djela ubojstva", priopcila je danas PU istarska. Nesretna je starica zasad nepoznatim predmetom snažno udarena u glavu, medutim za tim predmetom, neslužbeno doznajemo, policija još uvijek traga, odnosno na mjestu dogadaja on nije pronaden.

No, koji je pravi motiv ubojstva starice koja u stanu nije imala vrijednih stvari, nije primala mirovinu, a nije raspolagala niti znatnim kolicinama novca, pitaju se ne samo policajci, vec i clanovi njezine obitelji, koji su nas u srijedu nakon pogreba, još u šoku, primili u njihovu domu u naselju Banjole.



- Nisam bila kod kuce tri tjedna, a inace sam se s majkom cula i po pet puta dnevno. U subotu sam se vracala iz inozemstva i pokušavala sam ju mobitelom dobiti dok sam se vozila Istarskim ipsilonom. Posljednji sam je puta cula u cetvrtak. Pretpostavljala sam da je kod prijatelja. Nazvala sam i njega, a on je rekao da je majka u svom stanu.

Nazvala sam i susjedu. Na koncu smo i otišli do njezina stana u subotu navecer. Imam rezervne kljuceve, medutim nisam mogla otkljucati vrata jer je kljuc bio s unutarnje strane. Vec me tada pocela hvatati panika. S druge strane zgrade kroz prozor smo vidjeli svijetlo u njezinoj sobi. Zvali smo vatrogasce. U toj konfuziji zbilja ne znam tko je na koncu ušao prvi u stan. Bilo je užasno, ispricala nam je kcer pokojne Radmile Ljiljana Radic.(Piše Srecko PERŠIC, snimio Dejan ŠTIFANIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD CETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter