Starica ubijena u stanu na Verudi Porat

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedamdesetosmogodišnja starica koja je u subotu oko 19.30 sati pronadena mrtva u prizemnom stanu cetverokatnice u De Franceschijevoj ulici 62 na Verudi Porat ipak nije umrla prirodnom, vec nasilnom smrcu, izvijestila je PU istarska.

Neslužbeno smo saznali da je rijec o Radmili Markovic, koju su u subotu clanovi njezine obitelji došli potražiti u stan u kojem je živjela sama buduci da im se nije javljala na telefon. Stan je navodno bio zakljucan pa je alarmirana policija, ali i vatrogasci koji su morali nasilno otvoriti vrata. Nesretna je žena navodno pronadena na tlu stana s vidljivim ozljedama glave.

Kako je u utorak rekao voditelj Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošcu PU istarske Valter Opašic, policija radi na rasvjetljavanju dogadaja te su sve opcije još otvorene. Dakle nije iskljuceno da je žena nesretnim slucajem pala na tlo i udarila glavom.



Iako se cinilo da je rijec o prirodnoj smrti, o kojoj mediji ne izvještavaju, PU istarska je u utorak na svojoj službenoj internetskoj stranici objavila da su, ocito još u subotu, pregledom tijela dežurni mrtvozornik i patolog uocili ozljede koje upucuju na nasilnu smrt.

Iste su noci na mjesto dogadaja izašli dežurni istražni sudac i županijski državni odvjetnik koji su naložili obdukciju preminule te ocevid prepustili djelatnicima PU istarske. Obdukcija je na koncu i potvrdila da je smrt starice nastupila nasilnim putem te sada policija provodi kriminalisticko istraživanje i utvrduje okolnosti dogadaja.

Ocevid se u stanu obavljao i tijekom utorka, dakle puna cetiri dana od pronalaska mrtve žene, što budi sumnju da nije rijec o obicnom nesretnom slucaju. Policija intenzivno provodi i obavijesne razgovore ne bi li se došlo do konacnog zakljucka što se zapravo u subotu dogodilo u stanu Radmile Markovic. Prema neslužbenim informacijama, njezino je beživotno tijelo u stanu ležalo duže vrijeme.

Navodno na vratima stana nema tragova provale te iz njega nije ništa ukradeno, no policijski su markeri (strelice kojima se obilježavaju tragovi) u utorak bili postavljeni na ogradi terase stana u kojem je pronadena Markovic, a koja gleda na prolaz do parkirališta.

Treba napomenuti da nije teško popeti se na balkon stana buduci da se on nalazi više-manje u visini ociju, a prozori osim roletama, kao i na drugim stanovima, nisu nicime dodatno osigurani.

Još jedna koincidencija jest da je staklo jednih od sporednih ulaznih vrata u zgradu, koja se nalaze na vrhu stepenica kojima se spušta do stana Markovic, razbijeno istog dana kada je žena pronadena mrtva u stanu, i to izmedu 13 i 15 sati. Navodno su ga djeca razbila loptom. Sva ulazna vrata u zgradu stalno su zakljucana, odnosno stanari imaju svoj kljuc, a tu je i parlafon.

Susjedi koje smo u utorak zatekli ispred zgrade kazali su nam uglavnom da su Radmilu Markovic poznavali iz videnja i da je rijec o starijoj gospodi kojoj su ponekad iz trgovine znali pomoci odnijeti kupljene stvari do stana.

-Ovdje okolo dogadaju se stalno provale i pokušaji provale. Jednom susjedu su provalnici nedavno pokušali uci u stan kroz prozor, ali nisu uspjeli. Uništili su mu sve grilje. Odmah tu preko puta obilaznice je šumica u kojoj se, pogotovo nocu, konstantno okupljaju narkomani.

Mi smo se svi dobro osigurali, a vecina nas ima i pse cuvare. Nocu je kvart dobro osvijetljen, policija nas stvarno cesto obilazi, ali provale se unatoc tome još uvijek uspijevaju dogadati, rekao nam je jedan od susjeda.

Zanimljivo je da se u toj zgradi stanari baš previše dobro ne poznaju. Tako nam je jedna gospoda koja stanuje u suternskom stanu, ispod onog pokojne Markovic, rekla da ju nije osobno poznavala, ali i da u subotu nije ništa cudno vidjela ni cula. Gospoda Markovic u ovoj je zgradi stanovala vec duže.


Podijeli: Facebook Twiter