Stari višak spasio pulski proracun

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zahvaljujuci prenesenom višku iz proteklih godina Grad Pula je prošlu 2009. godinu završio s viškom prihoda nad rashodima u iznosu od 114,7 tisuca kuna. Medutim, rezultat ne bi bio takav kada bi se gledala samo prihodovna i rashodovna strana, jer su prihodi ostvareni u iznosu od 324,4 milijuna kuna, a rashodi u iznosu od 339,5 milijuna kuna te su rashodi premašili prihode za cak 15,1 milijuna kuna.

Zahvaljujuci prihodima koji su prenijeti iz prijašnjih godina u iznosu od nešto manjem od 15,3 tisuce kuna rezultat je u konacnici pozitivan. Iznio je to gradonacelnik Boris Miletic na konferenciji za novinare. No, o ovom ce izvještaju, kao i o onima o radu gradskih upravnih tijela kao i odluci o raspodjeli rezultata za 2009. godinu raspravljati gradski vijecnici na iducoj sjednici.

Grad Pula odlucio je uvesti reda u svoju imovinu. Tako ce se, izmedu ostalog, odlukom gradonacelnika raspisati natjecaj za davanje u zakup poslovnih prostora i to u Ulici Sergijevaca 4, 14 i 43, Maksimijanovoj 12 i 17, Anticovoj 11, na Giardinima 15, u Ciscuttijevoj 6, Flanatickoj 11, Zagrebackoj 10 te Istarskoj 18.

Sklopljeni su i ugovori s tri najbolja ponudaca koji su kupili od Grada gradevinske cestice. Za ukupnu površinu 250 cetvornih metara u proracun ce uplatiti oko 240 tisuca kuna.


Podijeli: Facebook Twiter